10.06.2023 - TrilobitMan Choltice

terénní triatlon
Počet přístupů : 1340 - Zadal : Dvořák Jiří - Dne : 11.06.2023
 
Sobota 10. června. Tento den jsme se rozhodovali, zda jet Žernovský bajk, triatlon v Trutnově nebo triatlon v Cholticích. V Trutnově nebyla pro Baru vypsána na sobotu kategorie, takže jsme to odpískali.

Nakonec rozhodly holky. Horská kola nebo triatlon - jasně vyhrál triatlon. Ok, tak jedeme do Choltic!

Ráno počasí nic moc, lehce mrholí, ale předpověď je slibná - polojasno, teplota kolem 20-ti °C. Vyrážíme! Cestou je místy dost mokro a morálka klesá... V Cholticích je o něco lépe, chvílemi se snaží i slunce, ale je celkem zima.

Prezentace a rychle projet alespoň část trati. Jsme tady poprvé a vůbec nevíme do čeho jdeme... Nakonec jsme projeli malou část a ještě k tomu v protisměru. Ale pořád lepší něco, než nic.

Před 10 hodinou přesun k Chrtnickému rybníku. Plavání pro dospělé je cca 400 m, pro děti cca 150m, vodu jsem čekal studenější, celkem to jde. Nejdřív plavou dospělí - normálně se snažím rozplavat, ale nějak nebyl čas. Navíc těsně před startem začalo pršet. Start! Snažím se nastavit tempo, v kterém vydržím celé plavání. Po první obrátce jsem na cca 4-5 místě, takže OK. Plave se mi i přes tréninkové manko celkem slušně. Držím se těsně za soupeři. První kolo za námi, plaveme stále stejné pořadí. Druhé kolo a z vody. Holky mi hlásí že jsem na 4-5. místě. Naštěstí už neprší, dokonce svítí slunce. Kolo. Začátek po silnici, pak lesní a polní cesty. Nejvyšší body trasy je u rozhledny Barborka. Kolo má celkem 18 km. Před Svojšicemi dojíždím jednoho soupeře a do cíle kola jedeme více-méně spolu.

Mezitím, co by jedeme kolo, jdou na plavání holky. Bohužel se dětského závodu účastní jen jedna další holka a tak není moc motivace. Holky plavou cca 150 m. Anet leze z vody suverénně první. Pak soupeřka Anička a pak Baru. Holky jely kolo v zámecké oboře. Tedy měli jet. Baru maličko zabloudila, ale naštěstí ji pořadatel vrátil zpět na trať.

Zpět na hlavní závod - běh! Pořadatel mi hlásí, že jsme na 3 a 4 místě. Ptám se na holky, plavání mají za sebou, Anet je už na běhu a Baru ještě někde na kole. Závěrečný běh má mít cca 4,5 km. V depu jsem rychlejší a vybíhám s mírným náskokem. Zkusím to a zrychluji. Soupeř nereaguje a vzdaluji se mu. U rybníku dobíhám Anet (děti běží cca 2 km.), ptám se jak se běží, jak se plavalo a povzbuzuji ji. Já si do cíle své umístění pohlídám a mělo by to být 3. místo. Anet dobíhá na 1. místě v dětech, Baru těsně prohrává s Aničkou a je 3-tí.

Závod se nám všem moc líbil. Pohodová atmosféra, výborné domácí zákusky, buchty, bábovky jako občerstvení. Škoda, že byla slabší účast. Celkově pouze 22 závodníků. I pořadatelé byli zklamaní. Nedivím se, závod byl pěkně zabezpečen, dobře značen, zajímavá trať, výborné pohoštění. Tak snad příští rok nás bude na startu více! Děkujeme!!!
 
Výsledky team
3.Dvořák Jiří
1.Dvořáková Aneta
3.Dvořáková Barbora

Fotky
TrilobitMan Choltice - fotogalerie TrilobitMan Choltice - fotogalerie TrilobitMan Choltice - fotogalerie TrilobitMan Choltice - fotogalerie TrilobitMan Choltice - fotogalerie
TrilobitMan Choltice - fotogalerie