02.10.2022 - Olfincar Hradecký půl/maraton

Olfincar Sportvisio
Počet přístupů : 431 - Zadal : Řízek Pavel - Dne : 03.10.2022
 
Nedělní chladné uplakané ráno 2. 10 . 2022 bylo ve znamení z jednoho posledního plánovaného běžeckého závodu letošní sezóny, který pořádá Sportvisio za podpory Olfincar v Hradci Králové. Při cestě do Hradce se začalo škrábat slunce což bylo dobré znamení. Trať si mohl každý zvolit podle svých výkonů, dětské závody, 5, 10, 21, 42 a i štafetu dvojic 2x 10,5 km. Opět po dvou letech jsem se postavil na start půlmaratonu, který startoval v 12:30 hod


Po zaznění výstřelu se masa běžců a běžkyň vydal na sobě zvolenou délku trati. První km jsem se nechal unést davem, mírně jsem zpomalil a držel se svého. Po nějaké době se nechávám doběhnout vodičem na hodinu třicet, okolo něho je běžců jak much. držím se dál a tempo mi sedí. Probíháme Malšovickou Lhotou, taková neuvěřitelná atmosféra fanoušků, děti, dospělí, bubny, trumpety, muzika, neuvěřitelný.

5.km odbočka u Stříbrňáku opět neuvěřitelně podobná atmosféra, tempo vodiče stále stejné, začíná se to vlnit a vodič se mi nepatrně vzdaluje, zachovám chladnou hlavu a jdu si podle sebe. Dopředu nejen mě, ale i ostatní běžce ženou davy lidí co jsou při cestě, tam snad i houbaři mlátili houbami o sebe aby vytvořili atmosféru podél traťi.

Otočka 10. km první půlka za mnou, dobíhá mě dav běžců a uprostřed vodič na hodinu čtyřicet, jdu s ním. Sice začínají nohy tuhnout ale vidina zlepšení mě táhne s vodičem. Občerstvovačka beru ionťák a pokračuji, stále se mi vcelku daří.

15.km mírně táhlý povrch a vzdalující se vodič. To není zas tak dobrý, Dobíhá mě Bára Nováková (běžela Maraton) držím se s ní cca od 17km. tempo asi přijatelné. Znovu ta atmosféra fanoušků, zapomínáme asi všichni na bolest.

20.km Poslední odbočka a probíháme pod nadjezdem, čím blíž tím to víc cítím :-D Podbíháme nadjezd a nekonečných cca 200m k cíli. Čas o 3 min lepší jak minulou účast, osobák na 10.km, podpora rodiny a známých je top.


Poděkování:
Pavlovi Kovaříkovi za tréninky a spolupráci
PINK REALITY za přispění na dopravu
Tiskárna AG TYP za spolupráci a tisk.
 
Výsledky celkové
https://www.sport-base.cz/vysledky/2022/z-pulka-hk-22?flt%5Btrat%5D=21km

 
Fotky
https://sportvisio.cz/akce/hradecky-pul-maraton/galerie.html

Výsledky team
70(248)Řízek Pavel01:43:07:32