06.08.2022 - Krkonošská padesátka

trailový půlmaratón
Počet přístupů : 927 - Zadal : Řízek Pavel - Dne : 07.08.2022
 
6.8.2022 jsem navštívil Krkonoše, přesněji Špindleruv Mlýn kde se konal 9. ročník Trail Running Cup- memoriál Ády Klepše (bývalý šéf horské služby) Trať na 8, 21 a 50 km navštívilo bezmála čtyři stovky nadšenců. Sobotní ráno v 7:00 hod neodpovídalo pátečnímu počasí, déšt a o 15 menší teplota. První slova když jsem vyšel ven z chalupy, no já nikam nejdu :-D

V 8 hod jsem stál už před chalupou v trailovkách z Run4fun INOV-8 traifly ultra a vydal se směr presentace do skiareálu Svatý Petr. Docela mi chyběla větrovka kterou jsem si sušil doma na balkóně :-D. po 9 hod se začal plnit startovní koridor, přesouvali jsme se též do davu s Pavlem Kovaříkem který mě táhl do první lajny se slovy tady se postav ať jsme u Máchovi stezky mezi prvními pak se to tam štosuje.
Poslední kapky deště dopadli na zem a začalo se nebe roztrhávat. Zazněla startovní trubka a za melodie z Krakonošovi pohádky jsme společně všichni vyrazili do prvního stoupání k zmiňované Máchově stezce. Opět měl Komi pravdu, začalo se to štosovat ale pro nás "první" jen krátce. Stezka plná mokrých kořenů a kamení nás vedla do prvního stoupání v délce 3,5 km a cca 400 výškových metrů. Zde se dlouhý štrůdl natáhl, běželo se mi velmi dobře. Po krátkém sběhu mezi kameny a turisty, následovalo další pozvolné stoupání. Běžíme ve třech, Žena s běžeckou vestou (běžela padesátku) a kluk který běžel se mnou půlmaraton. Běžkyně mi povídá do kopce mi to jde ale z kopce moc ne, odpovídám mám to naopak půjdeme spolu. Další nakloněná rovina dlouhá přes 2km stoupala na Pláně do 1185 m/n/m. široká cesta kde na nás koukali jen chlupaté krávy pokračovala dál až na Stoh 1300 m/n/m. Celou dobu nás běžkyně vedla nahoru, začalo se to lámat a čekal nás 5.km sběh dolů zpátky do skiareálu Svatý Petr.

Po pár metrech mě běžkyně pouští před sebe, jdi je to moc rychlý. Předbíhám a říkám pojď za mnou, Krásně klikatá kamenná cesta. Naproti se na nás klube slunce a ukazuje krásu Krkonoš. Předbíháme další běžce, na hodinách tempo okolo 4:45-5:00, km naskakují a padají výškové metry. Cesta se rozšiřuje a snad na posledním kameni to neustojím a opět můj pravý kotník. Běžíme dál, ale ne dle představ, honí se mi hlavou, zkusím to a uvidím tejpy to snad podrží. Před posledním prudkým klesáním do skiareálu po sjezdovce jsme už ve dvou, občerstvovačka na 15tém km jako v nákupním středisku voda, banán. Kotník cítím ale také se cítím skvěle, poděkuji běžkyni za super spolupráci, rozbíhám to do posledního 6ti km okruhu. Nekonečné stoupání až do 18tého km kde bylo 200 metrové vyvrcholení pod lanovkou ke Krakonoškám. Poté už jen dolů částečně asfalt a lesní stezky. Čím dál víc slyším areál, nehorázná atmosféra kolemjdoucích. Obíhám areál okolo lanovky, koukám na hodiny a nemohu věřit času který vidím.


Pavel Kovařík který se mnou má nervy už 3 roky mi řekl čas 02:30:00. Odvětil jsem mu že 03:00:00 to asi dám, promiň Pájo zase jsem ti nevěřil :-(.

Poděkování: Pavlu Kovaříkovi za inspiraci, tréninky a trpělivost

Pink Reality s.r.o za příspěvek na dopravu

Tiskárna AG TYP za spolupráci
 
Výsledky celkové
https://tech.orgsu.com/Site/SG/3

Výsledky team
7(33)Řízek Pavel02:15:38
7(33)Řízek Pavel02:15:38