05.07.2022 - Náchod -> Dobrošov

Počet přístupů : 878 - Zadal : Řízek Pavel - Dne : 05.07.2022
 
Úterní sváteční dopoledne jsem zavítal na 34. ročník Náchod – Dobrošov - Memoriál Josefa Koliska - délka trati 8,6km se stoupáním 400 m/n/m
Ráno zataženo a venku jako v prádelně, meteo rada ukazuje vlhkost 80%. Beru si objemovky i trailovky, uvidím co si obuju na místě. Po presentaci volím objemovky ENroute3 z Run4fun, a jdu na rozklus.

Přesně v 10:00h jako loni starosta Náchoda zvedá nad hlavu pistol a mačká spoušť.

70 kousků běžců a běžkyň se vydává podél řeky Metuje směr Peklo. Čekalo mě 4 km mírně zvlnité, smíšené trati asfaltu se stezkami. Ponaučen z loňského roku si hlídám tempo a běží se mi luxusně.

Hodinky mi hlásí 4 km, vidím pořadatele s roztaženýma rukama který nás společně s deštěm a Petrou Krtičkovou posílá do prvního stoupání, kde po chvíli přecházím do chůze a šetřím síly. Zhruba po 300m se nakloněná rovina změní v mírně nakloněnou, rozbíhám se z5 do tempa které si stále držím.

Ve vesničce Lipí asfalt ostrý dlouhý sebeh, a znovu stoupání lesem směr Jizbice kde si velmi dobře pamatuji dlouhou dokonale nakloněnou asfaltovou rovinu mezi chatkami s rozdílem že nepálí slunce, ale padá krásně teplý déšť.

Hodinky mi hlásí 7km, zrychluji a cítím za zády nejrychlejší ženu závodu.

Městská policie nás odklání na louku směr Jiráskova chata, přidávám na tempu.

8km za sebou a nečekaná odbočka z trati, jo vlatně oni říkali že je změněná trat. Nekonečná nakloněná rovina, 500m a stále nahoru. Mezi stromy vidím špičku chaty pana Jiráska která mě nakopne, po chvíli probíhám cílem v čase 00:51:24 chvilku za mnou Petra která ke mě jde s nataženou ruku.

Náhle se z teplé sprchy stala studená. Koukám na výsledky, Řízek DNF ! Hledám pořadatele, reklamuji výsledek, i po potvrzení dvou běžců a aplikací Garmin že jsem dokončil, reklamace neuznána NEVIDĚLI st.č. v cíli.

No nic spruzeně štastný odjíždím fňukat do auta, pozitivní je lepší čas o necelé 2min.
 
Výsledky team
Řízek Pavel00:51:24
Řízek Pavel00:51:24