22.05.2022 - XC MTB Záhornice

Počet přístupů : 536 - Zadal : Palguta Roman - Dne : 22.05.2022
 
Máme za sebou 3. ročník bajkového závodu na Záhornici. Trať doplněná o několik nových úseků byla skvěle připravená. Oproti minulým ročníkům bylo sucho, i když jedna nebo dvě bahnité kaluže nám po páteční bouřce na trase zůstaly.
Řada členů našeho týmu stála podél trati jako pořadatelé, i tak ale jsme měli i své zástupce na startu, a to zejména v dětských kategoriích. Kromě běžných kategorií zařazených do Dobrušského poháru, se zúčastnili i 4 nejmenší děti ve speciálním závodu odrážedel. Za Indigo Cycling Team zde bojoval Lojzík a svým 3. místem bral bednu.
V mladších žácích předvedla úžasný výkon Baruška, která také vybojovala bednu na třetím místě, následovaná Zíťou (5.) a Matějem (10.). Kategorie mladších žáků byla v počtu závodníků druhou nejvíce obsazenou ze všech.
Starší žáci už neměli svoji trať, ale museli objet celé jedno závodní kolo. Za náš tým se na startu sešly hned tři zkušené závodnice, které zaslouží uznání už jen za to, že to zvládly objet. Adélka brala třetím místem bednu, Anetka dojela 4., Verča 5.
Z dospěláků nás reprezentoval pouze Roman v kategorii Veteráni I. Dojel na slušném 8. místě.
 
Výsledky celkové
https://www.stop-time.cz/zavody/2022-05-22_zahornice/vysledky.html

Výsledky team
3.Palguta Alois
3.Dvořáková Barbora
5.Palgutová Zita
10.Palguta Matěj
3.Hanyková Adélka
4.Dvořáková Aneta
5.Řízková Veronika
8.Palguta Roman