12.04.2022 - 1. závod Hradeckého poháru

Počet přístupů : 529 - Zadal : Palguta Roman - Dne : 18.04.2022
 
Na horách leží sníh, v noci mrzne, ale kalendář je neúprosný, jaro je tu, a s ním i nová závodní sezóna. Jejím otvírákem je 1. závod Hradeckého poháru odehrávající se v úterý 12. dubna v lese kolem Biřičky. Překvapivě se tento den počasí umoudřilo a je nádherně. Až nezvyk na tomto závodě. Vyrážíme v plné sestavě. Loni to měla Zíťa dobře rozjeté, v polovině poháru byla na hezkém průběžném 5. místě. Pak ale byla nemocná, pak ještě jednou, a další závod se jí termínově kryl se sportovním soustředěním, a celkové výsledky byly ztracené. I tak ale skončili Matěj 19. z 33, Zíťa 11. z 15 a Roman 22. ze 40 závodníků. První startuje Lojzina. Oproti loňsku, kdy se bál startovat a prakticky jsme ho ani k moc startům nepřemluvili, jede letos na závody plný nadšení. A to ho neopouští ani na startu. Po odstartování nečeká, vyráží a s přehledem si až do cíle drží krásné druhé místo. Jaká škoda, že kategorie odrážedel jede na sušenku a výsledky se jim nikam nezaznamenávají.
Další kategorií na startu jsou mladší žáci I., a mezi nimi Matěj. Čekají je 2 okruhy o celkové délce 1,8 km. Matěj vyráží asi v polovině startovního pole a statečně bojuje. V druhém kole prý někde na blátě lehnul, ale v cílové rovince maká a ještě ubírá několik ztracených vteřin. Celkově mu to nakonec dává na hezké 9. místo.
Zíťovka letos přestupuje do nové kategorie a startuje mezi většími holčičkami v kat. Mladší žákyně II. Čeká ji 1. okruh, 2,7 km dlouhý. Před startem si ho jedou s Romanem projet, aby věděla, kudy to vede, ale někde špatně odbočí, a zamotají se v lese. To jí je trošku osudné, při závodě si není jistá trasou. Dojíždí na dohled svých soupeřek z loňska na 11. místě.
Poslední tradičně startuje Roman v kategorii Masters I. Dojíždí sám se sebou spokojen na 9. místě.
Pohár je rozjetý, první závod všichni zvládli se ctí, ale je tam prostor pro zlepšení. Tak uvidíme za 14 dní :-)
 
Výsledky celkové
http://hp.hsk-cycling.cz/index.php?strana=vysledky&kategorie=0&zavod=98_2022

Výsledky team
2Palguta Alois
9Palguta Matěj
11Palgutová Zita
9Palguta Roman