19.07.2021 - Žernovský bajk - road

Počet přístupů : 562 - Zadal : - Dne : 21.07.2021
 
Do třetice…
Třetím závodem nejen letošního Dobrušského poháru, ale i našeho víkendového závodění, byl v neděli 18.7.2021 druhý ročník Žernovského bajku. Poměrně náročný silniční závod v krásné krajině v blízkosti Babiččnina údolí s výborným organizačním zabezpečením. Vzhledem k tomu, že to byl od pátku již 3. závod, byla pro nás co se týče výkonu poměrně velká loterie postavit se na start.

Celé startovní pole čítající cca 150 účastníků bylo rozděleno do 2 vln. Naštěstí pro mě veteráni II. se již letos až na výjimky (junioři a kadeti) nehonili s mladšími kusy. I tak v prních dvou kolech se o tempo starali tyto 2 mladé kategorie. Ve třetím kole se tempo trošičku uklidnilo, ale byl to pouze klid před bouří. Při nájezdu do posledního kola se nám nenápadně pokusil nastoupit a s juniory poodjet většině neznámý soupeř a jeho dojíždění mě stálo mnoho mnoho sil. Po jeho dojetí se nám opětovně mnohokrát pokusil tvrdými ataky znepříjemnit zbytek závodu. Výsledkem pak bylo dokonalé rozdrobení do té doby kompaktní skupiny. Poslední kilometry jsme na čele absolvovali pouze ve 4 zbaveni již téměř všech fyzických sil. Závěrečných cca 300 m bylo pouze o morálu a možná větší touze po vítězství, které jsem si nakonec urval já.

Ve skupině mladších závodníků, kteří absolvovali o jedno 15kilometrové kolo navíc, se pohyboval i Honza ml. Do závěrečného spurtu se pouštěl z výborného 3. místa, zde se již asi projevily maximální intenzity z pátku a soboty a nakonec obsadil myslím pěkné 4. místo v kategorii.
 
Výsledky celkové
http://zernovskybajk.cz/images/vysledky/2021road_kategorie.pdf

 
Fotky
https://photos.app.goo.gl/qs91Kpmdvkd9gbiW6

Výsledky team
1.Hauf Jan1:38:19
4.Hauf Honzík1:57:36
5.Bolehovský Vladimír1:59:53