17.07.2021 - Pardubické kritérium

silniční kritérium
Počet přístupů : 376 - Zadal : - Dne : 19.07.2021
 
V sobotu 17. července se jelo obnovené Pardubické kritérium na okruhu v centru města s cílem na třídě Míru. Jedná se o závod s bodováním, tedy nikoli klasický hladký závod na pásku.

Závod nejely všechny kategorie dohromady, ale vždy jen maximálně dvě. Závodníků na startu tedy nebylo tolik, jako třeba na kritériu v Hradci Králové, závod byl tedy celkově méně nebezpečný.

Taťkova kategorie, zahrnující všechny závodníky starší 40 let, jela svůj závod na 15 okruhů. Taťka závod výborně rozjel. Párkrát se mu podařilo zaspurtovat a získat tak cenné body. Bohužel potom došlo v přední části balíku k pádu 1 závodníka, který rozdělil startovní pole na dvě části. Čtyři, kteří v tu chvíli byli vpředu a pád je nijak nepoznamenal, pokračovali v závodě, zbylí byli nuceni téměř zastavit, takže skupinka uprchlíků lehce získala velký náskok. Tři z nich potom temto udrželi a posbírali většimu sprinterských bodů. Taťkovi se přesto ještě podařilo bodovat z balíku, to však stačilo už „jen“ na celkové 4. místo.

Náš závod se sice bez dvou pádů také neobešel, ale vždy to bylo v zadní části balíku, takže nás vpředu to moc neovlivnilo. Ze začátku se mi podařilo vyhrát 2x bodování a pak brát i další body. Zhruba v půlce závodu nám po spurtu odjeli dva závodníci, které neměl zprvu nikdo sílu sjíždět. Později se ukázalo, že nikdo z balíku nechce moc spolupracovat, a tak se stahování uprchlíků moc nedařilo. Nakonec se nám přece podařilo jednoho z nch dojet, druhý to dotáhl až do cíle úspěšně. Já jsem skončil celkově 5. a v kategorii druhý.
 
Výsledky celkové
https://www.ckpardubice.cz/kriterium

Výsledky team
4.Hauf Jan
2.Hauf Honzík

Fotky
Pardubické kritérium - fotogalerie