15.06.2021 - Hradecký pohár 2.

Počet přístupů : 486 - Zadal : Palguta Roman - Dne : 17.06.2021
 
Další závodní úterý je tu, a zas frčíme na Hradecký pohár. Lojza se už minule zasekl, že závodit prostě nebude, takže jeho odrážedlo vezeme spíše pro jistotu, kdyby náhodou změnil názor. Nezměnil, takže kategorii nejmenšího cyklistického potěru sledujeme pouze jako fanoušci.
Pravé nervy začínají až se závodem mladších žáků I. Teda spíše ještě před závodem, protože Zíťa s Matějem si jeli projet trať a někde se ztratili. Objevují se až úplně těsně před startem, honem je strkáme do startovního pole a už se jede. Matěj celý závod maká jak o život, konkurence je veliká, celkem 22 kluků, vesměs o 1-2 roky starších. Dojíždí ve stejném čase jako v minulém závodě. A je z toho krásné 18. místo.
Zíťa přijíždí na závody s novým strojem, ani na něm pořádně nestihla potrénovat, má ho teprve den. Díky jejím zmatkům před startem ale vyjíždí zezadu startovního pole a přichází o vyjetou pozici v první vlně. Je to škoda, při závodě jí to zdrží a náskok první letky už nedožene. Nevzdává se a bojuje, a i když je z toho opět 5. místo, do cíle vjíždí s časem o neuvěřitelných 45 vteřin lepším, než zajela před 2 týdny.
I Roman dojíždí v mnohem lepším čase než při posledním závodě, na pořadí ale končí o příčku níže, na 11. místě.
 
Výsledky celkové
https://hp.hsk-cycling.cz/index.php?strana=vysledky&zavod=90_2021

Výsledky team
18Palguta Matěj
11Palguta Roman
5Palgutová Zita