01.09.2020 - 9. závod Hradeckého poháru

Počet přístupů : 469 - Zadal : Palguta Roman - Dne : 10.09.2020
 
1. září, od rána leje jak z konve, takže je to jasné, čeká nás další, už předposlední, závod Hradeckého poháru. Neřešíme závodní oblečení ani boty, balíme děti do pláštěnek a holínek a vyrážíme směr Hradec. Tajně doufám, že hnusné počasí odradí některé závodníky (a hlavně malé závodnice) a Zíťovka urve nějaké body do celkového hodnocení navíc. Stále je tam malinká šance, že by mohla celkově skončit 5., ale na to potřebujeme velkou dávku štěstí.
Na Biřičce je opravdu klid, možná opravdu všechny odradilo počasí nebo jen slaví začátek školy, ale závodníků je tu opravdu jen pár. Na start nejmladší kategorie se staví jen čtyři děti. Matýsek se konečně odhodlal, přestal bát a začal jezdit na svém závodním kole, na které se mu od jara v kůlně prášilo. Bohužel se tato volba ukazuje v tomto závodě jako špatná. Trať pro nejmenší děti je výrazně zkrácena, takže než se Matěj na velkém kole rozjede a po pár metrech na obrátce otočí do protisměru, odrážedla míří do cíle. Ale poslední není, je z toho hezké třetí místo a historie se přece neptá :-)
Tak jak to bude v Zíti závodě? I tady je startovní pole značně prořídlé, ale štěstí nám nepřeje, je tu dle celkového hodnocení celá první pětka a Zíťovka. Trať je mokrá a kluzká, hlavně ať dojedou celý... Pro malou účast startují kluci i holky dokupy. Start se Zítě celkem povedl, honem se přesouvám ji fandit na ravinku před nájezdem do druhého kola. Přijíždí první holčička, druhá ... pátá, Zíťovka nikde. Konečně jede, vypadá dost odevzdaně a nožičkama točí nějaký hrozně lehký převod. Radím ji, ať si přehodí, ale to už mě míjí. Do cíle přijíždí s velkým zpožděním šestá, tedy poslední, ale je spokojená, že se jí před cílem povedlo předjet nějakého kluka. Tak jako už v jednom z předchozích závodů ji zradila technika. Má otočné řazení a za mokra se jí to smeká a nejde jí to řadit. No, hlavně že je celá, a díky tomu poslednímu klukovi, to zvládá i bez brečení.
Na Romana čekáme v autě, prý se to to tam taky na mokru sypalo. Do cíle dojíždí pátý a je rád, že je rád. Balíme hroudy bláta, co ještě odpoledne byly oblečením a koly a frčíme domů. Asi jsme taky měli radši zůstat doma a slavit začátek školního roku :-)
 
Výsledky celkové
http://hp.hsk-cycling.cz/index.php?strana=vysledky&kategorie=0&zavod=88_2020

Výsledky team
5.Palguta Roman
6.Palgutová Zita
3.Palguta Matěj