30.08.2020 - Okolo Malína

silniční závod
Počet přístupů : 550 - Zadal : - Dne : 01.09.2020
 
V neděli jsme se vydali na poslední neoficiální závod Moravského poháru do Nového Malína u Šumperka. Po páteční oslavě narozenin kolegy a sobotní účasti na svatbě neteře jsem já ani Honza nebyl v nejlepší kondici, takže jsme v brzkých ranních hodinách po doslova pár hodinách spánku zcela vážně koketovali s myšlenkou, že závodění přenecháme jiným. Protože jsem ale slíbil dceři, že ji ještě před našimi závody zavezu do Moravského Berouna na její závody v běhu na 100 m s překážkami, stejně mi nezbylo nic jiného, než vstát, dodržet slib a v 6 hodin ráno vyrazit na cestu. Tak jsme si ta kola vzali s sebou…

Těšil jsem se, že si poprvé v letošní sezoně zazávodím pouze se čtyřicátníky, jak slibovali v propozicích, realita byla ale jiná – jak je tomu zvláště letos zvykem, krátce před startem došlo ke spojení kategorií , takže jsem se znovu honil s o 30 let mladšími kluky.

Trať to pro nás byla úplně nová, a tak nás hned na začátku trati se 3 okruhy zaskočil 4,5 kilometrový kopec. Od úvodu se jelo snesitelné tempo, pouze 2 jezdci ho neakceptovali a hned po startu vyrazili do úniku, který byl ale poměrně rychle dostižen. Tempo se ale pozvolna zvyšovalo, takže na vrcholu kopce došlo k dělení pelotonu. Ve druhém kole se jednotlivé skupiny dále dělily (došlo i na mě) a bohužel ve třetím kole došlo i na Honzu, kterému odjeli první 3 závodníci celkového pořadí. V cílové rovince jsme si oba dva zaspurtovali a vyhráli své skupiny, celkově jsme se tak ve svých kategoriích umístili na 4. místech. K dovršení dne 4. míst i naše Zuzka skončila 4.
 
Výsledky team
4.Hauf Honzík2:08:16
4.Hauf Jan2:14:49