28.08.2020 - Pařížovské okruhy -DVT

Počet přístupů : 490 - Zadal : - Dne : 28.08.2020
 
V sobotu 22. června jsme vyrazili na závod na Vysočinu. Původně plánovaný závod ve Vrbně pod Pradědem byl zrušen 3 dny před startem, a tak jsme po zkušenosti s pořadateli, kteří připravili na začátku prázdnin i Žlebského Zubra, vyrazili právě sem. Trať spíše klasikářská a hned z několika zdrojů jsme slyšeli, že není kde ujet a balík vždy dorazí pohromadě. Celý závod měřil jen 61 km a byl členěn do 4 okruhů, přičemž na trati byla dvě delší, ale mírná stoupání a pak dva kratší, ale o to prudší kopce, ve kterých se opravdu peloton dělit moc nedal. Obě prudká stoupání navíc byla po nebezpečných sjezdech. Zhruba v půlce toho druhého byl i cíl.

První dvě kola se nic významného nestalo. V balíku se stále nastupovalo, ale žádný nástup nevydržel déle jak minutu. Nebezpečné sjezdy byly o to nebezpečnější, že tam chtěl být každý vepředu, aby v následném stoupání ušetřil co nejvíce sil. V půlce třetího okruhu se nám podařilo cca v deseti oddělit od zbytku startovního pole. I tento únik ovšem vypadal, že moc dlouho nevydrží. Jediný, kdo byl ochotný střídat, byl Dan Petr a zbytek spíše škodil. Po ostřejších výměně názorů ale začal střídat i zbytek, a tak jsme si začali pomalu získávat náskok. Stále nás bylo ale 8 a na nebezpečný spurt hned po sjezdu zbytečně moc. S Danem jsme se dohodli, že zaútočíme v půli posledního kola a zkusíme dojet. Mezitím se v naší skupině zvolnilo, a tak v momentě, kdy jsme chtěli odjet, jsme si všimli balíku hned za námi a museli jsme celá skupina opět jet kolotoč, což vylučovalo únik. V prvním krátkém stoupání zaútočil Dan Petr a skupina se roztrhla na dvě části. V následujícím mírném sjezdu ale nikdo nechtěl před cílem tahat, a tak jsem zkusil z kopce nastoupit. Chvíli to vypadalo nadějně, neboť skupina ani tak nespolupracovala, ale pak začala, a můj náskok byl pryč. Opět se nejelo, a tak nás zezadu dojel zbytek úniku. Kus před nejprudší a nejnebezpečnější částí sjezdu v podstatě začal spurt. Kdo bude dřív dole, ten také v cíli, což znamenalo, že sjezd musel jet člověk opravdu na hraně svých možností, a i to bylo možná málo.

V krátkém spurtu po sjezdu jsem nakonec asi o 20 cm skončil 4. celkově i v kategorii. Taťka ve své kategorii bral 5. místo.
 
 
Fotky
https://agrokolin.rajce.idnes.cz/PO2020/

Výsledky team
4.Hauf Honzík1:38:33
5.Hauf Jan1:39:53