17.07.2020 - Memoriál Jiřího Leichta

časovka na horských kolech
Počet přístupů : 436 - Zadal : - Dne : 22.07.2020
 
Rok se sešel s rokem a nastal čas otestovat formu na trati, která se již 12 nemění, takže lze porovnávat výkonnost. Je pro mě těžké správně rozložit síly, neboť na silničce používám „waťák“ a na horském kole bych lehce mohl přepálit tempo. Zároveň jsem letos asi o 1 – 2 kila lehčí, což znamená, že čas první půlky závodu by měl být lepší než vloni. Protože jsem na nejvyšším místě tratě měl zhruba o minutu lepší čas než v předešlém ročníku, hnal mě tento dobrý čas do druhé, sjezdové části závodu s vidinou slušného času v cíli.

Ačkoliv jsem skončil o 2 místa hůře než vloni, s dosaženým časem (lepším zhruba o minutu) jsem byl nadmíru spokojen. Zajímavé pro mě bylo srovnání mých sjezdových schopností s vítězem naší kategorie – aktuálním mistrem republiky v cyklokrosu Emilem Hekelem, který mi ve sjezdu nadělil pouhých 18 vteřin. Kolik mi nadělil při stoupání, tady radši zmiňovat nebudu :-).

Honza ml. měl znovu touhu si zazávodit, ačkoliv neměl horské kolo. Čtvrt hodiny před odjezdem na závody si půjčil a začal upravovat kolo své mladší sestry, rychle odmontoval blatníky a vyrazil se mnou. Do kopce byl znát handicap malého a těžkého kola, ale z kopce mě příjemně překvapil, kdy při jeho technických dovednostech a lá Petr Zajíc za mnou zaostal pouhých 13 vteřin.
 
Výsledky celkové
http://www.techonin.net/casovka/vysledky.htm

 
Fotky
https://casovkatechonin.rajce.idnes.cz/Casovka_Techonin_1_17._7._2020

Výsledky team