12.07.2020 - XT MTB Mělčany - STAVOS Koblása

Počet přístupů : 396 - Zadal : - Dne : 15.07.2020
 
V neděli 12. 7. se jel v Mělčanech další díl Dobrušského poháru, tentokrát na horských kolech. Pro mě skoro po čtyřech letech první bikový závod, a tak jsem neočekával žádný lepší výsledek, neboť moje technika byla již tenkrát v bídném stavu, a protože na ní nepracuji, sama se rozhodně nezlepšila.

Trať byla dlouhá 34 km a obsahovala 5 zablácených kol. Od startu se jelo dost vysoké tempo na první kopec a v následném sjezdu začalo první trhání. Zůstal jsem společně s Ondrou Slavíčkem a týmovým kolegou Romanem Palgutou v druhé skupině, kousíček za první dvojicí Ptáček – Horák. Takto jsme odjeli společně celá dvě kola, než se i naše skupina začala dělit. Na konci druhého kola mi ještě kolega z týmu pomohl na asfaltové části dotáhnout Ondru Slavíčka, na kterého jsem ztratil díky technické chybě ve výjezdu, a ušetřil mi tak spoustu sil, za což mu děkuji.

Na začátku třetího kola jsme se definitivně s Ondrou odtrhli od Romana. Dále už to byly jen hrátky na kočku a myš mezi mnou a Ondrou. Jeli jsme o druhé místo v kategorii. Já vždycky Ondrovi ujel po rovinatých a kopcovitých částech okruhu, on mně dohnal v techničtějších místech. Nakonec se mi podařilo v polovině čtvrtého okruhu vytvořit si větší náskok, který Ondra nedojel ani ve sjezdu, a ten jsem pak udržel až do cíle.

Nakonec z toho bylo tedy 3. místo celkově a 2. v kategorii. Roman si dojel taktéž pro druhé místo v kategorii, které si vyjela i Adélka Hanyková v kategorii žáci II.
 
Výsledky celkové
http://stop-time.cz/zavody/2020-07-12_melcany/vysledky.html

Výsledky team
2.Hanyková Adélka0:34:19
2.Hauf Honzík1:36:34
2.Palguta Roman1:39:03