31.08.2019 - O cenu penzionu Praděd

Počet přístupů : 409 - Zadal : - Dne : 04.09.2019
 
Po delší přestávce bez závodů jsme zavítali do města Vrbno pod Pradědem k dalšímu dílu tamního cyklistického seriálu závodů Jesenický šnek. Pořadatelem byla známá rodina Mlynářů - jak říkají místní, všechno je tak trochu „své“. To znamená, že jsme nenašli popis trati, profil a téměř ani místo prezence. I start označený na mapce na prezenci byl nakonec jinde :-)

Den předem jsme se od známého dozvěděli, že na trati by měl být asi kilometrový 22% kopec. Tak jsem ještě radši přehodil kazetu (vyměnil jsem stávajících 25 zubů za 27). A dobře jsem udělal. Kopec neměl kilometr, ale „jen“ 900 m, nicméně 22 % tam skutečně bylo. Jinak profil trati nebyl až tak náročný, za celý závod jsme nastoupali okolo 600 m, ale náročné bylo nasazení a rychlost a dost možná i místy až cyklokrosová kvalita komunikací.

Celý Jesenický šnek čítá 20 závodů od časovek přes silniční kritéria, silniční hromadné závody až po závody MTB. Ačkoliv se například tohoto posledního závodu zúčastnilo jen cca 60 závodníků, úroveň mi přišla poměrně vysoká a konkrétně já jsem byl v cíli totálně KO. S výsledkem jsem byl ale spokojen.
 
Výsledky team
4.Hauf Honzík1:30:08
2.Hauf Jan1:31:50