29.07.2018 - VELKÁ CENA MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

Počet přístupů : 405 - Zadal : - Dne : 02.08.2018
 
V neděli 29. 7. se jel další závod ze série závodů Moravského poháru. Závod v Moravské Třebové na 110 km je tradičně dobře obsazený a zabezpečený. Pro mě je to závod, který ze srdce nesnáším, protože jsem si minulé ročníky dost protrpěl, nikdy zde dobře nezajel a trať mi vůbec nesedí. I proto tento závod jedu vždy jen kvůli nedostatku závodních dnů. Trať postavená pro klasikáře s jedním zhruba 3 minutovým kopcem, kde je prudkých až posledních 50 metrů a vydrží zde i jezdci ne zrovna vrchaři, 2 rychlé, po sobě jdoucí nebezpečné sjezdy, ve kterých byl každý rok nějaký vážný pád a ve kterých se rychlost přehoupne přes 90 km/h, a pak rovina nepatrně do kopce a nájezd do dalšího okruhu. Závod začíná přímo v Moravské Třebové, kde je slavnostní start, pak se závodní pole přesune na ostrý start za město. Závod se jede na čtyři okruhy + nájezdový okruh.

V první vlně odstartovala moje kategorie společně s veterány 1, tedy s taťkou. Od začátku se jelo poměrně vysoké tempo, ale celý balík zůstal vcelku pohromadě až do posledního kola. Ve sjezdu se to však opět neobešlo bez pádů. V posledním sjezdu jsem na nejlepší ztratil zhruba 10 metrů a s dalšími třemi jezdci jsme pak ztrátu dotahovali. V nejrychlejší pasáži jsme všichni zalehli na rám a i přesto, že jsem byl schovaný za všemi třemi v háku, byl jsem lehčí o tolik, že mi začali poodjíždět. Bohužel se v tu chvíli s tím nedalo nic dělat a já musel doufat, že se dotáhnu zpět sám po rovině. Peloton ovšem už nezpomalil a já zůstal na posledních 7 km sám. Do cíle jsem nakonec dojel na 13. místě.

Většina veteránské kategorie se též držela v 1. skupině, avšak taťka se zhruba 20 km před cílem připletl do jednoho hromadného pádu, takže do cíle dojel se ztrátou. Vzhledem k tomu, že se při pádu nestalo nic jemu ani kolu, bral závod jako kvalitní trénink.
 
Výsledky celkové
https://www.atletikauni.cz/cz/s1526/Vysledky/Seznam-zavodu/c3108-Detail-vysledku/atr6005-90km-B-C

Výsledky team