17.06.2018 - Údolím Divoké Orlice

Počet přístupů : 399 - Zadal : - Dne : 20.06.2018
 
Tento víkend se náš závodní tým rozdělil na dvě části, a to bikovou, která závodila v Kounově, a silniční, která se zúčastnila závodu Moravského poháru pod názvem Údolím Divoké Orlice.

Start se odehrával v Pastvinách, dále závod pokračoval přes Klášterec nad Orlicí, Kunvald, Bartošovice, Neratov a Orlické Záhoří, kde trasa odbočila do Polska a podél státní hranice vedla zpět do Bartošovic. Mladší kategorie (do 40 let) si smyčku z Bartošovic přes Orlické Záhoří a Polsko zopakovala ještě jednou. Společná část pak pokračovala přes Zemskou Bránu, Čihák, České Petrovice a Klášterec nad Orlicí zpět do Pastvin.

Věděl jsem, že pro mě bude rozhodující již stoupání z Kunvaldu na Zmrzlík, a proto jsem byl odhodlán uviset stůj co stůj. Můj předpoklad se naplnil a rozhodující dělení startovního pole nastalo opravdu již za Kunvaldem. V první skupině nás zůstalo šest a ještě než jsme dojeli do Neratova, ztratili jsme dalšího soupeře. Jestliže jsem si myslel, že nejvíce sil mi vezme stoupání z Kunvaldu, tak jsem se spletl. Cesta do Orlického Záhoří mě stála tolik úsilí, že jsem občas nedokázal vystřídat. Mí soupeři jsou totiž excelentní tempaři, a tomu odpovídala i průměrná rychlost v cíli přesahující 38 km/hod. Když jsem se s nimi dostal do Orlického Záhoří, řekl jsem si, že zkusím s nimi vydržet ještě alespoň pod Čihák a dále se pokusím dojet sám a budu vděčný za krásné 5. místo. Výsledek byl ale takový, že jsme se ve stejné sestavě dostali až do Českých Petrovic. K částečnému dělení došlo ještě ve sjezdu do Klášterce. Naštěstí tento sjezd znám velmi dobře a svoji pozici jsem si pohlídal. V tuto chvíli bylo jasné, že o vítězi rozhodne závěrečný spurt do mírného kopce. V poslední zatáčce nás všechny překvapil svým časným nástupem pozdější vítěz. Mně se také celkem podařilo zaspurtovat, takže jsem si dojel pro místo 2.

Honza ml. měl vymyšlenu taktiku pro celý závod, ovšem jak to tak bývá, skutečnost je mnohdy odlišná. Nakonec po prozvracené noci byl rád, že se závodu mohl zúčastnit, že se dostal do cíle a že nakonec v těžké konkurenci skončil na 9. místě.
 
Výsledky celkové
http://www.sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=16&cislo=269&nazev=Okolo%20Divok%C3%A9%20Orlice

Výsledky team
2.Hauf Jan1:36:52
9.Hauf Honzík2:27:47