10.06.2018 - Silniční závod Dobruška - Nedvězí

Počet přístupů : 371 - Zadal : - Dne : 11.06.2018
 
V neděli 10. června se uskutečnil pátý závod Dobrušského poháru se startem v Dobrušce a cílem na Nedvězí. Startovní pole bylo ovlivněno kolizí termínu se závodem Moravského poháru, a tak nebyla účast příliš vysoká.

Už od startu se jelo celkem vysoké tempo, a to hlavně díky Joskovi Markovi, který několikrát nastoupil a zvýšil tak tempo celého balíku. Startovní pole se roztrhalo nečekaně brzy - v nepříjemném stoupání z Ohnišova, což mělo za následek, že nás v přední skupině zůstalo jen cca 10. Aby nás zbytek startovního pole nedojel zezadu, střídali jsme se na špici všichni a udržovali relativně vysoké tempo, ze kterého čas od času někdo odpadl. Do druhého okruhu už jsme najížděli jen v sedmi lidech. Jelikož už jsme ve skupině zůstali z naší kategorie s Márou jen sami dva, tušil jsem, že se vše rozhodne nejspíš až v cílovém stoupání, ve kterém jsem si celkem věřil a mělo mi sedět. Bohužel ve chvíli, kdy nás jelo už jen pět a chystali jsme se na prudké stoupání z Olešnice, ozval se zezadu sykot ucházejícího kola. Bohužel to byl právě Joska Marek. V tu chvíli jsme na čele zůstali 3 závodníci, a tak jsem se rozhodl, že se pokusím porazit i zbývající dva kolegy z úniku a závod vyhrát celkově. Při stoupání ze Sedloňova jsem si je chtěl trochu proklepnout, a tak jsem vsedě nepatrně zvýšil tempo. Oba se však bez problémů drželi, takže jsem tušil, že ujet jim v cílovém kopci nebude tak jednoduché. První pokus o nástup jsem rozjel již v brdku z Kounova, ovšem neúspěšně. Po pár metrech jsem rezignoval a zalezl zpátky do háku. Hned po začátku stoupání do cílového kopce jsem poprvé nastoupil, tentokrát úspěšněji. Podařilo se mi odpárat jednoho z dvojice mých soupeřů, ale druhý zůstával pevně v háku. Chvíli jsme jeli spolu a vyčkávali, až nakonec já znovu zkusil nastoupit. Celkem rychle jsem si vytvořil náskok nějakých 10 metrů, který postupně narůstal. Podařilo se mi držet tempo až na vrchol, takže jsem si mohl užít pocit vítězství, který byl ale zkalen tím, že nebyl v přímém souboji s Márou, což mě mrzí.

Průběh závodu druhé vlny byl hodně podobný jako u nás s tím rozdílem, že jich bylo v čelní skupině o něco víc. Taťka nakonec skončil po souboji v cílovém kopci na krásném 3. místě.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp18/DP1805_výsledky.pdf

 
Fotky
https://photos.google.com/share/AF1QipMO8DU8PPYb_kZAyAaBkS4fo45tIis1cXa_9XGQl4-s-ipTlNYVHx5rH5oFxoXQeA?key=MjNMb2hKdndKbndhYmcxeUktTG5lcV81ZjJzbUN3

Výsledky team
4.Dvořáková Aneta0:14:42
1.Hauf Honzík1:49:36
3.Hauf Jan1:54:20
6.Palguta Roman1:55:14
1.Bolehovský Vladimír2:09:21
13.Řízek Pavel2:20:43