28.09.2017 - Krnovské kritérium

Počet přístupů : 401 - Zadal : - Dne : 02.10.2017
 
Mladí junioři z Lanškrouna si na závěr silniční sezóny jeli zazávodit na městské kritérium do Krnova, kde již absolvovali podobný závod v květnu. A vzhledem k tomu, že zde byla vypsána kategorie pro veterány I, rozhodl jsem se sváteční den a hezké počasí vyplnit cyklistikou a vyrazil jsem s nimi.

Při prezenci jsem se však dozvěděl, že kategorie juniorů bude odstartována společně s mojí kategorií, tedy veterány I, z čehož jsem nebyl úplně nadšený (byla to záruka velmi rychlého závodu). Kritérium bylo vypsáno na 21 kol o délce 1300 m, celkem 27,3 km. Každé kolo bylo bodováno (2 a 1 bod), přičemž každé třetí kolo bylo rozdáváno bodů více (5, 3, 2 a 1 bod). Dalo se předpokládat, že pro úspěch bude potřeba bodovat hned na úvod, dříve než do úniku odskočí junioři a budou sbírat veškeré prémie. Tak se také stalo, někteří junioři odjeli, ale já jsem zůstal bodově naprázdno. Musel jsem tedy doufat v závěrečný spurt.

Do úniku se však podařilo dostat našemu Honzovi a na zbytku týmu Duha Lanškroun společně se mnou bylo, abychom úspěšně zachytávali nástupy a brzdili hlavní skupinu. To se nám nakonec povedlo a Honza se celý závod pohyboval na předních místech společně s dalšími třemi uprchlíky, i když už to několikrát vypadalo, že budou pohlceni hlavním polem.

Honzovi to nakonec stačilo na krásné 2. místo v kategorii a já, i když se mi povedlo se v závěrečném spurtu prosadit, jsem obsadil místo 4., protože tři první veteráni úspěšně bodovali v prvních dvou kolech.

 
Výsledky celkové
http://www.atletikauni.cz/cz/s1522/Kalendar-akci/Seznam-akci/c2130-Detail-akce/ata465-20-FORCE-SPAC-MERIDA-Krnovske-Kriterium

Výsledky team
2.Hauf Honzík0:40:25
4.Hauf Jan0:40:28