03.09.2017 - Silniční okruhy JIPAM CNC s.r.o.

Počet přístupů : 383 - Zadal : - Dne : 04.09.2017
 
S blížícím se koncem cyklistické sezóny se završilo i poslední dějství Dobrušského poháru. Bylo okořeněno bonusem 5 bodů pro každého závodníka, který tento závod absolvuje. Ve všech kategoriích bylo rozhodně o co jet. Celkové pořadí se tímto závodem ještě promíchalo, a to i na předních pozicích.

Závod se konal na tradičním okruhu Kounov – Bačetín – Sedloňov – Plasnice – Kounov a podle pravidel Dobrušského poháru byl start rozdělen do třech vln. V první vlně startovali junioři, muži a masters, ve druhé vlně s odstupem 2 minut ostatní kategorie mimo žákovských. Ty pak odstartovaly jako poslední s odstupem dalších 2 minut.

Naše kategorie, tedy 2. vlna vyjela na trať v poklidu a hned v úvodním kopci zaznívaly z balíku pochvalné hlasy o dobře zvoleném tempu. To se však asi přestalo líbit Romanu Palgutovi s výmluvou, že se bojí z kopce, takže jede napřed. Romana neznalí závodníci však jeho nástup neakceptovali a bylo po pohodovém tempu. Již v Bystrém byla 2. vlna roztrhána a čelo uhánělo zběsilým tempem. Musím sportovně přiznat, že mi závod přestal chutnat na cirka 5. kilometru a sám jsem byl zvědav, jak dlouho to vydržím. Když jsme v polovině závodu dojižděli 1. vlnu, říkal jsem si, že konečně bude klid a zpomalíme. Opak byl pravdou, bylo to, jako když se píchne do vosího hnízda. Tempa se chopili junioři a spojenou velkou skupinu roztrhali do několika malých skupinek. V tu chvíli to vypadalo, že v cíli budeme mít asi poprvé v sezóně vyšší rychlostní průměr než mladí závodníci. Nakonec nám ale ti nejlepší znovu o 2 minuty ujeli. My jsme zůstali na čele 4 a bylo jasné i přes pokus Ondry Ptáčka o atak ve stoupání na Plasnici, že to nejdůležitější přijde v cílovém kopci v Kounově. Zde jsem v sobě naštěstí vydoloval poslední zbytek sil a mohl oslavit 1. vítězství v letošním ročníku Dobrušského poháru.


Celkové výsledky seriálu Dobrušský pohár jsou dostupné na adrese: http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp17/ppdp1710.pdf
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp17/dp1710.pdf

Výsledky team
1.Hauf Honzík1:42:27
1.Hauf Jan1:42:44
6.Palguta Roman1:47:57
1.Bolehovský Vladimír1:55:01
3.Klícha Martin2:19:07
5.Klapal Martin2:24:19