30.04.2017 - MP - Vidnavské okruhy

Počet přístupů : 398 - Zadal : - Dne : 02.05.2017
 
Silniční Moravský pohár 2017 začal prvním závodem ve Vidnavě. Vidnavské okruhy mají již svou tradici a závod je také součástí poháru Jesenický šnek. Mezi účastníky je i mnoho polských závodníků, proto je zde každoročně velmi velká konkurence. Na závodníky čekal 16 km dlouhý zvlněný okruh v blízkém okolí s cílem na krátkem kopci nad Vidnavou.

Startovní pole prvního balíku, který jel 4 okruhy, čítalo 98 závodníků. Vzhledem k profilu byla velká pravděpodovnost hromadného dojezdu. Proto jsem pro tento závod zvolil defenzivní taktiku, schoval se do balíku a šetřil síly do cílového kopce. Průběh závodu byl poměrně nervózní, mnoho závodníků se snažilo vyprovokovat únik. Nakonec peleton nechal odjet trojci závodníků, která si při průjezdu do posledního kola vypracovala 3 minutový náskok.

V půlce posledního kola bylo jasné, že skupinu nesjedeme. Stále se však bojovalo o bednu v jednotlivých kategoriích. Při posledním průjezdu Vidnavou hlavní skupina čítala 50 lidí. Já už neváhal, výhlídnul jsem si zadní kolo Ondry Nevídala (celkový vitěz MP v loňském roce) a začal přikládat pod kotel. Po projetí značkou 200 metrů před cílem jsem do spurtu dal všechno. Dospurtoval jsem pro 8. místo ze skupiny, 11. místo celkově, 5. místo v kategorii, což je můj nejlepší výsledek v Moravském poháru.

Příští týden jedu obhajovat titul mistra Královéhradeckého kraje v časovce do vrchu do Vrchlabí.
 
Výsledky celkové
http://sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=16&cislo=235&nazev=Vidnava

Výsledky team
5.(11.)Klícha Martin1:42:01