10.09.2016 - Grand Prix Královéhradeckého kraje

silniční cyklomarathon
Počet přístupů : 395 - Zadal : - Dne : 12.09.2016
 
Jedním z posledních závodů v letošní silničářské sezóně byl závod Grand Prix Královéhradeckého kraje - kategorie HOBBY po Orlických horách nedaleko od sídla našeho domovského týmu, což byl důvod se závodu alespoň zúčastnit. Pro neznalé - je to závod o délce 108 km s převýšením 1600 m, s překonáním dvou hlavních vrcholů Orlických hor Šerlichu a Komářího vrchu a průjezdem lyžařského střediska Olešnice v Orlických horách. Závod kopíruje trasu, kterou několik hodin poté absolvoval i profesionální peloton kategorie UCI 2.2. – EAST BOHEMIA TOUR.

V loňském roce nás na startu zastínil Rayane Bouanni, bratr známějšího profesionálního cyklisty Nasera Bouhanniho. Letos jsme to však nedovolili, a tak v první linii stál téměř místní tým Stalak RK v čele s nakonec nejúspěšnějším v pořadí v kategoriích Láďou Bolehovským. A to bylo asi naposled, co naše týmové barvy byly viděny na úplné špici. Pak se již úderem 11. hodiny peloton vydal směr Dobruška. Zde se začalo zvyšovat závodní tempo podle mě až na maximum a celý peloton se tak začal dělit. Ve stoupání z Olešnice a následně na Šerlich bylo zhruba o výsledku závodu rozhodnuto. I když vozovky byly suché a čisté, nervozita v pelotonu a chyby jednotlivců měly za následek spousty pádů, které se neobešly bez zranění. Našemu týmu se toto naštěstí vyhnulo.

Obliba našeho týmu u diváků byla zřejmá, neboť například silnice z Trnova na Záhornici byla některými fanoušky (Řízeček) popsána k nepoznání. I fanoušci na Tour de France by se mohli učit :-)…díky za podporu… Vlilo nám to další energii do svalů, bohužel někteří z nás stejně mohli přeřadit už jen na lehčí převod…
 
Výsledky celkové
http://www.sportovniservis.cz/grand-prix-kralovehradeckeho-kraje-kategorie-hobby-2016/

 
Fotky
http://ebtour.cz/fotogalerie/showfoto/27

Výsledky team
18.Hauf Honzík3:05:32
4.Hauf Jan3:05:38
15.Palguta Roman3:07:20
28.Klícha Martin3:17:14
3.Bolehovský Vladimír3:37:30