04.09.2016 - MČR v hromadném silničním závodě do vrchu.

Počet přístupů : 354 - Zadal : - Dne : 06.09.2016
 
V neděli 4. září se v rámci extraligy masters konalo v Liberci Mistrovství republiky v hromadném silničním zavodě do vrchu s cílem na Ještědu. Na trať dlouhou 8,6 km s převýšením 580 metrů se vydala moje kategorie do 30 let společně s kategoriemi do 35 a 40 let. Celá startovní vlna čítala 20 závodníků.

Začalo se závodit už od začátku. Hned po startu nás čekala nejprudší část stoupání a pár závodníků svými nástupy způsobilo velmi ostré tempo balíku. Startovní pole se začalo dělit. Po 10 minutách to byl pro některé rychlý konec závodu. Já se necítil špatně, byl jsem zapracovaný ve skupině tak, aby na mě zbytečně nefoukalo. Tělu se však nelíbila intenzita, kterou jsem v posledních týdnech v tréninku trochu zanedbával. Při pohledu na watty jsem věděl, že takové tempo moc dlouho nevydržím. V další části stoupání se sklon trochu narovnal a následovala 3 km dlouhá pasáž s 6%. Doufal jsem, že se v hákovém kopci trochu zvolní a já nasbíram trochu sil do závěru. Ne ne tohle je MČR, navíc krátký závod. Tempo se naopak ještě přiostřilo, balík se natáhl a další závodníci začali odpadat. Bohužel i já jsem začal cítit, že jdu přes svoji hranu a pomalu jsem začal ztrácet. Dlouho jsem skupinu držel na dohled, ale již jsem neměl síly se vrátit zpět. Prudší část stoupání až do samotného cíle jsem tedy absolvoval sám. Snažil jsem stále držet maximální možné tempo, abych alespoň minimalizoval ztrátu a případně někoho dojel. To se však bohužel nestalo a já do cíle dojel se ztrátou 2:45, což stačilo na 7. místo v kategorii a 13. místo ze startovní vlny.

Příští týden se zúčastním posledního silničního závodu letošní sezóny. Grand Prix Kralovéhradeckého kraje měří 110 kilometrů, startuje v Opočně a závodníky přes stoupání na Šerlich a Mezivrší provede Orlickými horami. Startovní pole je zde vždy nabité a já po loňském problému s nedotaženou kazetou mám co napravovat.
 
Výsledky celkové
http://sys.cyklomasters.cz/kalendar-zavodu-propozice/vysledky-200.html

Výsledky team
7. (13.)Klícha Martin0:28:15