03.07.2016 - O pohár města Žamberka

etapový silniční závod
Počet přístupů : 539 - Zadal : - Dne : 05.07.2016
 
Minulý týden byl bohatý na špičkovou cyklistiku v podání Mistrovství světa horských kol v Novém Městě na Moravě. Kdo nebyl přímo na místě, nebo alespoň nefandil u televizních obrazovek, mohl se zúčastnit již 25. ročníku etapového závodu O pohár města Žamberka zařazeného do seriálu závodů Moravského poháru. V dnešní době, kdy silničních závodů stále ubývá, je tento závod opravdu ojedinělý - skládá se ze tří etap, ale pořadatelé zajistí všechna potřebná povolení a vše výborně organizačně zvládnou.

Itinerář celého závodu je již několik let stejný - v sobotu dopoledne časovka, odpoledne městské kritérium a v neděli horská etapa. To znamená, že kdo neuspěje v časovce, může v odpoledních okruzích na kritériu sbírat časové bonifikace a tím smazávat svoji ztrátu. Plusové vteřinky lze také získat na horských prémiích v nedělní etapě. Toto byl případ obou závodníků našeho týmu, tedy mně a Honzy ml. Oba dva jsme totiž časovku nezajeli v silné konkurenci dle svých představ. Navíc můj computer na řídítkách mi v cíli ukázal o minutu kratší čas než pořadatelská časomíra a taková ztráta se opravdu těžko dohání… Honza ml., přestože byl zařazen do kategorie mužů do 40 let věku, také statečně sbíral již zmíněné bonifikace jak při spurtech v kritériu, tak na horských prémiích.

Na nedělní horskou etapu měřící 98 km si přijel zazávodit další člen Stalaku, Martin Klícha, ale bohužel, kdo neabsolvoval všechny etapy závodu, nemohl být zařazen do celkových výsledků.
 
Výsledky celkové
http://www.sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=6

Výsledky team
6.Hauf Honzík
4.Hauf Jan
Klícha Martin