05.06.2016 - Dobrušský pohár – Silniční závod Nedvězí

Počet přístupů : 478 - Zadal : - Dne : 07.06.2016
 
V neděli 5.5. se v Dobrušce konal v pořadí již 5. závod Dobrušského poháru. Z nasěho týmu se na start kromě mě postavili také Matěj Hauf, Honzik Hauf, Míra Mádle a Vláďa Bolehovský.

Kopcovitá trať z loňského závodu měla velice kladné ohlasy závodníků a tak zůstala nezměněna. Start byl v Dobrušce, pokračovalo se dlouhým stoupáním do Bohdašína přes Olešnici, Sedloňov a Plasnici do Kounova. V Kounově se v prvním okruhu pokračovalo kratkým výjezdem do Bačetína, přes Ohnišov se závodníci napojili na již absolvovaný okruh a pokračovali opět do Kounova, kde odbočili doprava do cílového stoupání na Nedvězí.

Hned po startu na čelo najeli nadějní junioři, vytvořili vzorné dvojičky a pravidelným střídáním udržovali velmi slušné tempo. Radši jsem hned přepnul obrazovku na garminu, abych neviděl, jak vysoké tepy jedu hned od začátku závodu. Po sjezdu u Rokole jsem poprvé zkontroloval, co s ostatními udělala predešlá kratší stoupání. Vedoucí skupina čítala cca 15 lidí a čekalo se na první nájezd do prudkého stoupání za Olešnicí. Všichni zkušení závodníci najeli na čelo. V nejprudší části trochu poodjeli Lukáš Čáp a Tomáš Brendl následovaný Markem Joskou a Honzou Haufem. Dojel jsem si je a nahoře na kopci jsme měli malý náskok. Lukáš zavelel jedeme pryč, a tak jsme ještě zvyšili tempo a začali spolupracovat po rovině, která následovala. Po chvíli nás skupina opět dojela a pro nás to znamenalo jen plýtvání sil. Hned mi došlo, že na kočkovanou s ostatními dnes nemám. Zalezl jsem zpět do skupiny a po zbytek závodu už jen vyčkával, co se bude dít. Už poměrně v klidu jsme vyjeli na Plasnici a po sjezdu do Kounova jsme jeli do druhého kola. Nikomu se moc nechtělo jet, a tak závod opět začal až při nájezdu do předposledního stoupání ze Sedloňova na Plasnici. Lukáš najel na čelo, přidal pod kotel a skupina se hned začala dělit. Opět se utvořila vedoucí skupina Lukáš Čáp, Tomáš Brendl, Marek Joska a Honza Hauf. Za nimi jel Radek Plšek již s drobnou ztrátou. Já už neměl moc sil, a tak jsem zůstal se zbytkem skupiny až do konce stoupání. Ve sjezdu do Kounova jsem se snažil držet vysoké tempo. Petr Javůrek mi pomohl, a tak jsme dojeli Radka. Najeli jsme do cílového kopce slušným tempem. Byl jsem stále odhodlaný se ještě poprat o dobrý výsledek. V dálce jsem zahlédnul bílý dres našeho týmu. Honza ve vedoucí skupině najížděl do nejprudší části stoupání. Ta už však byla daleko a mně se navíc v posledních 500 metrech úplně zastavily nohy. V cíli to stačilo na 9. místo cekově a 3. místo v kategorii. Honza Hauf si jako junior dojel parádním výkonem pro celkové 2. místo a 1. místo v kategorii.

Na bednu se ve svých kategoriích probojovali i ostatní. Nejmladší účastník týmu Matěj Hauf obsadil 2. místo. Míra Mádle skončil na 3. místě a Vláďa Bolehovský jako nejzkušenější dokonce zvítězil.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp16/dp1605.pdf

 
Fotky
http://triclub.dobruska.cz/?page_id=23&album=13&gallery=236

Výsledky team
2.Hauf Matěj0:14:50
1.(2.)Hauf Honzík1:53:46
3.(9.)Klícha Martin1:55:30
3.Mádle Miroslav1:58:53
1.Bolehovský Vladimír2:05:05