08.05.2016 - Mistrovství Královehradeckého kraje v časovce do vrchu 2016

Martin Klícha mistrem kraje!!!
Počet přístupů : 415 - Zadal : - Dne : 09.05.2016
 
V neděli 8. května APACHE LOKO Trutnov pořádal Mistrovství Královéhradeckého kraje v časovce do vrchu. Tento závod jsem pro tuto sezónu zařadil mezi ty s větší prioritou. Z tohoto důvodu jsem vynechal i sobotní časovku Dobrušského poháru v Semechnicích. Trať mistrovské časovky vedla jako již tradičně z Vrchlabí k hotelu Žalý na Benecku – 7,3 km s převýšením 412 m.

Bohužel jsem se před závodem do Vrchlabí nestihl vypravit na průzkum tratě, a tak jsem ji jel poprvé až při závodě samotném. Snažil jsem se tedy maximalně využít informací dostupných na internetu, abych alespoň tušil, co mě čeká. Jednalo se o rovnoměrné stoupání s průměrem 6% se závěrečnou „stojkou“ k hotelu se sklonem 18% o délce 400 m. Tam se dalo ještě hodně ztratit, proto bylo dost důležité ponechat síly do závěrečných metrů. Před závodem jsem zvolil strategii začít rozumně okolo prahových hodnot a pak postupně zrychlovat. Nevím jestli to bylo přílišnou motivací způsobené bojem o mistrovský titul, ale závod jsem rozjel přesně naopak. Zhruba po 6 minutách závodu se mi začala motat hlava a já věděl, že jsem to přepísknul. Druhou část tratě jsem jel v takovém stavu, ze kterého si pamatuji jen cestu plnou děr a snahu udržet kadenci a stejný převod. Závod jsem začal znovu vnímat tesně před zavěrečným výjezdem k hotelu, kde jsem už opravdu nechal všechno. V cili po jsem opatrně položil kolo, plácl sebou na zem, ležel a nevnímal svět.

Čas 20:54 stačil na 2. místo v kategorii 19-29 let, 5. místo absolutně se ztrátou 1:24. Protože Daniel Máka, který vyhrál absolutně i naší kategorii, nebyl registrován u ČSC, stal jsem se mistrem Královéhradeckého kraje v časovce do vrchu. Víc než titul mě teší předvedený výkon. I přes delirium, které způsobilo to, že jsem nekontroloval závod tak, jak jsem zvyklý, jsem zajel svojí nejlepší časovku. Později při sjezdu zpátky na start jsem vůbec nepoznával cestu, kterou jsem jel nahoru. To je důkaz, že jsem jel opravdu naplno.

Dalším testem současné vrchařské formy bude 14. května Mamut Tour – 136 km s převýšením 2263 m.

 
Výsledky celkové
http://www.lokotrutnov.cz/images/stories/oddily/cyklistika/2016/VL_3_Benecko_dlouha.pdf

Výsledky team
1.Klícha Martin0:20:54

Fotky
Mistrovství Královehradeckého kraje v časovce do vrchu 2016 - fotogalerie