23.08.2015 - Silniční závod Nedvězí

11.závod Dobrušského poháru (report od Míry Mádleho)
Počet přístupů : 395 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 25.08.2015
 
V neděli 23.8.se konal 11.závod Dobrušského poháru. Na programu byl 63km dlouhý kopcovitý závod se startem v Dobrušce. Jely se dva okruhy přes Plasnici, s cílem na vrcholu stoupání na Nedvězí, s převýšením 1390m. Na startu se sešla řada výborných závodníků v čele s Petrem Javůrkem, Petrem Pospíšilem, Martinem Horákem a dalšími. Tak mi bylo hned jasné, že to nebude vůbec jednoduché, což se také potvrdilo.

Hned za Ohnišovem hoši rozjeli slušné tempo, s kterým měli mnozí problémy. Z našeho týmu jsme jeli ve skupině Roman, já, Jirka a z kategorie mužů Martinové Klícha a Klapal. Po prvním přejetí Plasnice, kde došlo k prvnímu dělení skupiny, jsme byli v přední skupině z týmu všichni. Po projetí Kounova a Bačetína, kde se jelo volněji, následoval výjezd z Ohnišova .Zde se začalo tvrdě závodit, což odneslo několik lidí ze skupiny, včetně Jirky a Martina Klíchy. Já měl co dělat, abych uvisel. V tu chvíli rozjeli vysoké tempo Javůrek s Horákem. Ve skupině zbylo asi 10 lidí. Ve stoupání za Olešnicí nastoupil Javůrek znovu. V tu chvíli jsem jel absolutní podlahu. Na horizontu nás zbylo ve skupině 6 lidí: Javůrek, Pospíšil, Novotný, Ondra Ptáček, Milan Hanyk a já. Následoval rychlý sjezd do Sedloňova a poté stoupání na Plasnici, kde došlo k další redukci skupiny. Javůrek jel jak motorka, na vrcholu už jel sám, následován dvojicí Ondra Ptáček, Petr Pospíšil. Za nimi jsem jel já s Milanem Hanykem. Na vrcholu stoupání jsem toho měl plné zuby. Následoval sjezd do Kounova, byl jsem rád, že nejedu sám, Milan jel dolu jak lokomotiva, za námi nebyla další skupina daleko, byl to boj. Po průjezdu Kounovem následoval výjezd na Nedvězí. Po nájezdu do cílového stoupání byla dvojice před námi nějakých 70 metrů, ale v tom kopci to není málo. Milan jel kousek za mnou. Snažil jsem se jet vyrovnané tempo, ale ztráta na zmíněnou dvojici byla stále stejná, tak jsem se zaměřil na udržení 4 místa, asi 1km pod vrcholem jsem se ohlédl .Zezadu se nebezpečně dotahovali další, ten poslední km byl hodně dlouhý, ale nakonec jsem 4 flek udržel, v konkurenci, jaká zde byla, jsem spokojený.

Musím také vyzdvihnout výkon Romana Palguty, který obětoval svoje ambice ve prospěch Martina Klíchy. Martin odpadl ze skupiny, Roman na něho počkal a po dlouhé kilometry tahal ve prospěch Martina, který díky tomu v cílovém stoupání udolal Míru Uhlíře. Myslím že závod se našemu týmu povedl. Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za krásný závod. Ještě jednou díky.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp15/dp1511.pdf

 
Fotky
https://plus.google.com/photos/107529093922517270245/albums/6186243036674487313

Výsledky team