01.08.2015 - Krakonošův cyklomaraton 2015

silniční maraton
Počet přístupů : 409 - Zadal : - Dne : 11.08.2015
 
Silniční sezóna již vrcholí a já se vydal do Trutnova na Krakonošův cyklomaraton. Jednalo se teprve o 2. ročník závodu, ale velice pozitivní ohlasy z loňska způsobily, že se na start postavilo 441 závodníků. Závodilo se na dvou tratích. Vybral jsem si tu delší 140 km s převýšením 2606 m. Po prvních dvou kratších stoupání na Hrádeček a Babí nás čekalo dlouhé stoupání na Pomezní Boudy z polské strany. Velký strašák celé tratě nás čekal v Peci pod Sněžkou, kde začínalo opravdu brutální stoupání na Pražskou boudu. Stoupání mělo sice jen 3 km, ale místy se sklonem přes 20%. Následoval velmi technický sjezd po úzkých cestách a další mírné stoupání do Strážného, odkud se závodníci přes Černý Důl a poslední delší stoupání na Hoffmanovy boudy začali vracet do Trutnova.

Bohužel tento závod musím zařadit jednoznačně mezi mé nejhorší. Ačkoli se zdálo, že by mi díky opravdu těžkým kopcům mohl sedět, už od prvního kopce jsem se vůbec necítil. Z balíku jsem si vystoupil již v první třetině stoupání na Pomezky s tím, že raději pošetřím na další kopce a v závěru se třeba ještě rozjedu. Na vrcholu stoupání na Pražskou boudu jsem však dostal křeče do stehna a bylo po závodě. Kdykoli jsem trochu víc zabral, křeče byly zpět, takže jsem se zbytek závodu odjel na malou placku. Protrápil jsem se do cíle se ztrátou 45 minut ke 121. místu celkově a 18. v kategorii. Ihned po projetí cílem jsem cítil velké zklamání. Už při vyjetí jsem začal přemýšlet, kde jsem mohl udělat chybu. A tak jsem z tohoto závodu odjížděl sice poražený, ale odhodlaný se ze svých chyb poučit.

Parádní výkon předvedl Míra Mádle, který dlouhou dobu závodil po boku Petra Benčíka a se ztrátou necelých 15 minut si dojel pro celkové 35. místo, 20. místo v kategorii.

Závěrem musím říct, že ačkoli na tento závod nebudu mít moc dobré vzpomínky, pořadatelé vše zvládli parádně. Na každé křižovatce stáli pořadatelé a dohlíželi na bezpečný průjezd. Hodně mě překvapili fanoušci v polských vesničkách, kteří každému tleskali a dávali tomuto závodu speciální atmosféru. I proto bych ho doporučil každému. Kdo má strach, je tu přece i ta kratší 93 kilometrová trasa!
 
Výsledky celkové
http://www.krakonosuvcyklomaraton.cz/clanky/vysledky:a27.htm

 
Fotky
http://www.krakonosuvcyklomaraton.cz/

Výsledky team
20.(35.)Mádle Miroslav4:17:00
18.(121.)Klícha Martin4:47:07