08.06.2015 - Silniční okruhy Semechnice

6.závod Dobrušského poháru (report od Míry Mádleho)
Počet přístupů : 430 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 08.06.2015
 
V neděli 7.6.2015 se konal 6.díl Dobrušského poháru. Na pořadu byly silniční okruhy v Semechnicích, pořádané Tri clubem Dobruška. Okruh měřil necelých 30 km a profilem byl zvlněný. Start byl v Semechnicích a pokračovalo se přes Trnov-Houdkovice-Byzhradec-Černíkovice-Lično-Voděrady-Nová ves-Přepychy-Záhornice a zpět do Semechnic. Moje kategorie Masters startovala společně s muži v 10 hodin a čekali nás 3 okruhy, cíl byl na vrcholu stoupání nad Přepychami.

V prvním kole se ze začátku rozjelo slušné tempo. První polovina okruhu je jen mírně zvlněná, a tak celý peloton směřoval za Lično, kde docházelo k prvnímu natažení balíku. Aktivní byli hlavně Petr Pilnáček s Ondrou Ptáčkem a naším Romanem Palgutou. Kopce na tomto okruhu nejsou tak náročné, až na stoupání z Přepych, ale to zase nepatří k nejdelším. Tak se vše nakonec sjelo. Aktivitě závodu nepřispělo ani horko, které bralo všem závodníkům hodně sil. Ve druhém kole postihla náš tým smůla: do té doby byl hodně aktivní Jirka Dvořák, kterému spadl v kopci řetěz. A aby toho nebylo málo, tak to samé se stalo Martinu Klíchovi v následném sjezdu. Přes vzornou spolupráci se jim zpátky do skupiny vrátit nepodařilo. V posledním kole byli odskočeni dva závodníci, které jsme sjeli až ve stoupání za Ličnem. V následném výjezdu z Voděrad jsem poodjel společně s Ondrou Ptáčkem a ještě jedním závodníkem, ale nebyli jsme dost silní, abychom si vypracovali větší náskok, a tak se vše zase sjelo. Poté to několikrát zkoušel v následném sjezdu dnes aktivní Aleš Komberec a těsně před Přepychami i Martin Katera.

Můj plán byl, že musím do závěrečné zatáčky před cílovým stoupáním najet nejhůř z 5. místa, což se mi bohužel nepodařilo. Navíc jsem se z kraje stoupání nechal zavřít, tak jsem začínal okolo 8. místa. Ale nohy se chytly,tak jsem několik jezdců dokázal předjet. Nakonec z toho bylo celkové 3 místo, druhé v kategorii, což mě mile překvapilo. Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za pěkně zorganizovaný závod.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp15/dp1506.pdf

 
Fotky
http://berib.rajce.idnes.cz/DP_Semechnicke_okruhy/

Výsledky team