16.05.2015 - Generali Sport Bárt Bikemarathonu

Počet přístupů : 382 - Zadal : - Dne : 20.05.2015
 
Již po osmé se bikeři setkali na letišti v Ústí nad Orlicí. Konal se zde další ročník bikemarathonu. Oproti loňskému ročníku došlo k velké změně. Vloni bylo bahno snad i na asfaltových cestách, kdežto letos byly všechny cesty a cestičky včetně lesních absolutně suché a prašné. A tak i já coby nebiker jsem ráno odjel do Ústí si zazávodit.

Na startu jsem se ještě setkal s Klapínem z našeho týmu, který měl oproti mně samozřejmě vyšší ambice a cíle. Hned po startu následuje asi 4 kilometrový kopec, který pomalu selektuje celé startovní pole do větších či menších skupinek. I já jsem si v tomto dlouhém stoupání There are a lot of new našel svého soupeře, se kterým jsem absolvoval celou trať. Asi na 15. kilometru jsem v jednom sjezdu zahlédl dres Stalaku – bohužel se Klapíno vydával na pěší pochod směrem ke startu, protože měl defekt a náhradní duši použil krátce před startem. Zhruba na 35. kilometru se mi začalo jet ještě hůře než doposud a zdálo se mi, že pomaleji už jet nemůžu. Dokonce naši dvojici i několik málo závodníků dojelo.

V cíli jsem byl ale nakonec vcelku spokojený, protože si myslím, že na takto rychlé trati je 26 palcové kolo opravdu již handicap a takových nás ve startovním poli opravdu už mnoho nebylo.
 
Výsledky celkové
http://www.sport-base.cz/vysledky/2015/z-bartmaraton-15?flt%5Bpohl%5D=&flt%5Bkat%5D=&flt%5Btrat%5D=D&flt%5Bprijm%5D=&flt%5Bsc%5D=

 
Fotky
http://bikemarathon.cz/foto/

Výsledky team
5.Hauf Jan2:04:54