21.09.2014 - Závody kolečkové lyže a cyklistické závody Bartošovice v Orlických horách - Šerlich

Počet přístupů : 279 - Zadal : Dvořák Jiří - Dne : 23.09.2014
 
Ačkoli nejstarší syn alsolvoval v sobotu duatlon v Žamberku, měl hned v neděli chuť vyrazit na 1. ročník závodu z Bartošovic na Šerlich. Závod to měl být ne dlouhý (24 km), ale myslím, že pro něho akorát. Proto mi nezbývalo nic jiného, než po sobotní oslavě kamarádčiných narozenin v neděli ráno brzo vstát a na start ho doprovodit a při prezentaci si vyzvednout též startovní číslo.

Závodníků v jednotlivých kategoriích nebylo mnoho, ale o žádný výlet vskutku nešlo, neboť se na start se postavili mladíčci z Duhy Lanškroun nebo např. Aleš Kestler z Jogi Ostrava. Tomu také odpovídal výsledný čas prvních cyklistů v cíli, který byl něco přes 45 minut, ačkoli se jelo proti větru. Z mého pohledu bylo potěšující, že poprvé v životě mi „uvisel“ syn až do cíle.

V cíli nás nečekalo žádné krásné počasí, mlha byla tak hustá, že by se dala krájet, vítr a zima. Dokonce jsem ani včas nestihl bojovat o celkové vítězství, protože kužely v cíli se před námi objevily na poslední chvíli a „bylo po všem“.

Pořadatelům by se dal vytknout pouze zmatek ve startovních a výsledkových listinách. Až doma jsem se totiž dozvěděl, že Láďa Bolehovský je opravdu tak mladý, jak vypadá, a závodil se mnou v kategorii veteránů 40-49 let.
 
Výsledky celkové
http://www.xcski.cz/zavody/zavody-koleckove-lyze-cyklisticke-zavody-bartosovice-v-orlickych-horach-serlich/

Výsledky team
1.Hauf Jan0:45:36
1.Hauf Honzík0:45:39
1.Bolehovský Vladimír0:48:46
5.Čada Jakub1:03:57