30.08.2014 - Holická stovka 2014

časovka družstev
Počet přístupů : 400 - Zadal : Dvořák Jiří - Dne : 01.09.2014
 
Report od Pavla Řízka

30.8.2014 jsme po menších zmatcích ve složení mužstev startovali na Holické časovce družstev na 100km. Mixové družstvo tvořili Andršová Kateřina, Hanyk Milan, Bolehovský Vladimír a Řízek Pavel. Družstvo mužů pak Dvořák Jiří, Hauf Jan, Heřman Josef a Maryška Josef.

Při odjezdu do Holic byla mlha a říkal jsem si, jaké nás čeká počasí po její rozpuštění. Po příjezdu do Holic se to už okolo startu jen modralo dresy V6.

Na start se postavilo 7 družstev. V 10:00 hod zazněl start pro první družstvo. Náš „Mix“ se na trať Holice – Veliny – Horní Jelení – Újezd – Choceň – Zářecká Lhota – Loučky – Svatý Jiří – Jehnědí – Dolní Sloupnice – Horní Sloupnice – Řetůvka – Andrlův Chlum – Řetůvka – Horní Sloupnice – Dolní Sloupnice – Voděrady – Sitiny – Svatý Jiří – Choceň – Běstovice – Velká Čermná – Borohrádek – Veliny – Holice vydal v 10:03 jako druhý. Na čele jsme se točili pravidelně – Milan, Pavel, Láďa. Tempo bylo ostřejší, ale museli jsme si dávat pozor, abychom neztratili Katku. Ta se statečně držela po celou dobu týmové časovky. Rovinky jsme si dávali, kopce jsme jeli zlehka. Po otočce na Andrláku a mokrém sjezdu jsme zjistili, že jedeme v mixech na druhém místě. Drželi jsme se za prvním mixem s odstupem cca 30 až 60m a okolo vesnice Voděrady jsme začali jet. Po předjetí jsme se do Chocně s přehledem prvnímu mixu vzdalovali. Do Holic už zbývalo udržet stejné tempo. Po projetí cílem jsme netrpělivě čekali na výsledky, jelikož jsme si jeli pro třetí flek, ale ten už spolu s druhým místem byl obsazen, tak jsme vzali s povděkem v čase 3:19:22 první místo.

Pořadí v cíli
Kategorie „Mix“: 1.(Andršová Kateřina, Hanyk Milan, Bolehovský Vladimír, Řízek Pavel)- čas 3:19:22
Kategorie Muži: 1. (Dvořák Jiří, Hauf Jan , Heřman Josef, Maryška Josef) - čas 2:56:16



Report od Jirky Dvořáka

Do Holic se vydal i druhý tým Stalak Devoss a to ve složení Jirka Dvořák, Honza Hauf, Pepa Heřman a Pepa Maryška. Cílem bylo poprat se o první místo. Průměrná rychlost loňských vítězů cca 37km/h. Naštěstí pro nás, se loňští vítězi nepřihlásili pro letošní rok. Naším plánem tedy byl průměr nad 33 km/h. Startovali jsme jako předposlední a tak jsme měli výhodu, že již na obrátce jsme věděli jak na tom jsme. Ale zpět na start. Start byl dost stresující. Po zařazení velkého převodníku mě z ničeho nic začal škrtat přesmykač o převodník. Takže imbus, snaha dotáhnout ale bez úspěchu, byl uvolněný šroub do rámu a tam se nedá dostat bez částečné demontáže přesmyku. Na to nebyl čas, 10 vteřin do startu. Tak jsem přesmyk přizvedl ručně. Pak jsem se jen modlil aby to vydrželo. Vystartovali jsme asi o 5 vteřin později...

Začátek do Velin jsme jeli rozvážně, poté jsme začali postupně zrychlovat. Pravidelně jsme se střídali a celkem to i jelo. Borohrádek, Horní Jelení, Choceň, kde jsme dojeli dvě družstva co startovala před námi. Jelo se parádně. Stoupání na Svatý Ján a následné hupy jsme celkem přejeli. Někde za Jehnědím však měl Pepa Maryška problém s kolem. Nejdříve jsme mysleli že píchnul, to se naštěstí nepotvrdilo. Nějaký problém byl s ořechem. Po minutce se však pokračovalo dál. Snad to vydrží. Po chvíli se mi ozval přesmyk, zvedl jsem ho rukou a mohlo se jet dál. Před Řetůvkou jsme dojeli i náš mix team. Před námi byl už jen jediný tým, který jsme měli na dohled a dojeli jsme ho při stoupání na Andrlák. Otočka, výměna bidonů a zpět. Na otočce jsme již měli dostatečný náskok na všechna družstva a tak pokud dojedeme do cíle, mělo by to vyjít. Byla však ve vzduchu otázka co udělá můj přesmyk a Pepův ořech. Z Chocně do Borohrádku po novém asfaltu to jelo k 45km/h a já jsem toho měl plné kecky. Naštěstí byl za nedlouho Borohádek a já si říkal, že již to je jen kousek do cíle. Hlavně přelést kopec ve Velinách a pak už jen do cíle v Holicích. Jenže po přejetí horizontu jsme rozjeli takové šlupky, že Holice byly nekonečné. Rychlost přes 45km/h a cíle se moc rychle neblížil. Každý z nás tam chtěl nechat maximum. Pro mě po nekonečných 4 km konečně cíl. Průměr v cíli 33,5 km/h. Spokojenost. Tým byl velmi vyrovnaný a opravdu se od začátku do konce jelo týmově, pravidelně se střídalo a byl to zážitek. Kluci díky !!!!!
 
Výsledky celkové
http://holickastovka.webgarden.cz/rubriky/vysledky

 
Fotky
http://berib.rajce.idnes.cz/Holicka_casovka_druzstev_100_km

Výsledky team
1.Dvořák Jiří2:54:16
1.Hauf Jan2:54:16
1.Maryška Josef2:54:16
1.Heřman Josef2:54:16
1.Bolehovský Vladimír3:19:51
1.Řízek Pavel3:19:51