10.07.2014 - I cyklisté slaví úspěch v jiných sportech

mistrovství České republiky v hasičském sportu
Počet přístupů : 462 - Zadal : - Dne : 10.07.2014
 
I minulý týden se naše rodina zúčastnila závodů, tentokrát však z té větší části v roli fanoušků a diváků, pro většinu z Vás nečekaně v jiném sportu, a to hasičském. Tomuto sportu aktivně propadla celá naše rodina, ale náš nejstarší syn Honza se letos po dvou letech znovu probojoval na Mistrovství České republiky konané v Brně. Tentokrát to však nebylo s týmem Lukavice, kde došlo ke generační obměně, ale s týmem Letohrad – Orlice, kde byl společně se svými 2 kamarády na hostování. Neměl sice tolik času na cyklistický trénink, ale už teď se těší, že to v brzké době dožene.

Celé klání bylo třídenní, kdy 1. den byl pouze branný závod (závod požárnické všestrannosti), ale o to fyzicky náročnější, neboť trať měřila 3 km se zastávkami pro plnění různých úkolů. Druhý a třetí den soutěží se odehrával na atletickém stadionu a zahrnoval zbylých 5 disciplín + soutěž jednotlivců v běhu na 60 m s překážkami.

Po první disciplíně se družstvo z Orlice nečekaně ujalo vedení, kdy své soupeře překvapilo především famózním běžeckým časem. Druhý den se ale hned v následující disciplíně nezadařilo a ambice na dobrý výsledek byly tytam. V dalších disciplínách se jim však znovu podařilo 2 x vyhrát, jednou obsadit druhé a jednou páté místo. Před poslední disciplínou průběžně celkově o dva body vedlo. O titulu v konečném pořadí měla rozhodnout jedna z jejich nejsilnějších disciplín - požární útok. Protože se jim nepodařila přesně podle jejich představ, obsadili v konečném součtu 2. místo, přesto nádherné a nečekané. Jelikož se na MČR hodnotí a oceňuje zvlášť i každá jednotlivá disciplína, znamenalo to pro našich devět kluků a jednu dívku 3x titul mistra republiky a 2x titul vicemistra.

Výkony některých 11 – 15 letých „dětí“ byly vskutku obdivuhodné a pro většinu z nás asi nemyslitelné. Pro mě jako pro tátu závodníka bylo i pouhé fandění též velkým výkonem, neboť moje tepová frekvence se dlouhodobě pohybovala velmi vysoko.
 
Výsledky celkové
http://www.dh.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2748:celkove-vysledky-mr-hry-plamen-brno-2014&catid=84:mistrovstvi-r-hry-plamen-a-soute-dorostu&Itemid=145

 
Fotky
http://spake.rajce.idnes.cz/MCR_hry_Plamen_-_Brno_2014/

Výsledky team

Fotky
I cyklisté slaví úspěch v jiných sportech - fotogalerie