30.06.2014 - Silniční závod - Pivovar Dobruška

Počet přístupů : 361 - Zadal : - Dne : 30.06.2014
 
Jeden z nejhezčích silničních závodů Dobrušského poháru se konal tuto neděli v Olešnici v Orlických horách. Při příjezdu na náměstí to vypadalo, že zde probíhá měření signálu konkurenčních mobilních operátorů, protože každý druhý držel v ruce telefon a soustředěně zíral na displej. Pravdou však bylo, že cyklisté sledovali Aladiny a další podobné weby s předpovědí počasí. To však naštěstí vydrželo krásné celý závod, akorát v některých lesních úsecích zůstala po nočním dešti mokrá místa.

Jak to u tohoto závodu bývá, díky oddělenému startu kategorií se celé startovní pole dokonale promíchalo ve stoupání na Šerlich a po většinu závodu pak jeli starší s mladšími a mladší se staršími. Tento závod se pak tradičně rozhoduje ve stoupání na Luisino údolí, v cílovém dojezdu dochází jen k drobným korekcím. Proto bych se pro příště u pořadatelů přimlouval k umístění cíle nejdále ve stoupání za obcí Polom, neboť spousta závodníků předvádí "nejobdivuhodnější výkon" právě v závěrečném sjezdu a v levotočivé zatáčce před cílem.

Náš tým měl bohaté zastoupení ve všech věkových kategoriích nejen na startu, ale i při vyhlášení těch nejlepších. Pro některé závodníky přišla vhod i obecní kašna, kde si chladili výkonem rozpálené nohy.



Report od Pavla Řízka:
Již po osmé se na Dobrušském poháru 2014 v 10 hodin ozvalo : START!!! Tentokrát v Olešnici v orl. horách na silničním hromadném závodě.

Balík se natáhl hned v prvním stoupání podél Olešnické sjezdovky. Držel jsem se s Jirkou Dvořákem a dalšími dvěma jezdci ze Sedloňova až na křižovatku, kde se odbočilo směr Deštné v Orl. horách. Tam nás dojeli dva jezdci z junioru, kteří drtili nehorázné tempo. S nimi jsme viseli až do Deštného, kde jsme si vystoupili. Takhle by jsme Masaryčku asi nevyjeli. Jirka Dvořák jel se skupinou 3 lidí a já jsem chytl malou díru. V začátku stoupání na Masaryčku mě sjeli uprchlíci z druhé vlny cca 7 jezdců včele s H.Haufikem, P.Zajícem a P.Maryškou . Masaryčku jsem jel sám a J.Dvořák se mi stále vzdaloval. Před vrcholem Maryčky mě dojela čtyř čelená skupina veteránu s L.Bolehou a s nimi jsem pokračoval dál. V Orlickém Záhoří jsme sjeli dva odpadlíky, kteří se k nám přidali.

Z naší skupiny odpadl první závodník kousek před Zdobnicí a další, když se silnice začala zvedat na Lujzino. V pulce Lujzina jsem chtěl odstoupit i já jelikož tempo se drželo stále stejné, cca 500m před vrcholkem Lujzina jsem odstoupil a skupina mi poodjela na 100m. Tak jsem si řekl, že je snad sjedu z Lujzina. Bohužel. Naposledy jsem skupinu viděl po průjezdu přes Deštné, kde jsem už sám neměl šanci je dojet. Dále až do cíle jsem pokračoval sám cca 10km.
Cílovou páskou jsem projel v čase 2:58:08

 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp14/dp1408.pdf

 
Fotky
http://triclub.dobruska.cz/?page_id=23

Výsledky team
2.Stuchlík Jan0:19:29
1.Kolafová Veronika1:14:54
7.Mádle Miroslav2:31:29
1.Hauf Jan2:36:31
6Kulhavý Tomáš2:39:58
8Maryška Josef2:51:45
2.Bolehovský Vladimír2:54:29
20.Řízek Pavel2:58:24
21.Dvořák Jiří3:03:52