22.06.2014 - XC MTB Kounov

7.závod Dobrušského poháru
Počet přístupů : 439 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 23.06.2014
 
Trať závodu v Kounově nebyla v minulých letech mezi bikery oblíbená. Jeden dlouhý výjezd po polní cestě následovaný rychlým jednoduchým sjezdem po louce, mezi tím prakticky nic. To celé až 5 x za sebou. Biková nuda, navíc dřina.
Není divu, že na start letošního závodu se postavilo pouze 52 startujících. Ovšem kdo přijel, rozhodně nelitoval. Pořadatelé v čele s Bohoušem Fléglem si mákli a trať vylepšili. Základ - tedy dlouhý výjezd a rychlý sjezd - zůstal i nadále, ale přibyly dva úseky hravých singletracků, na kterých si bikeři užívali. Trať tak získala na technické obtížnosti a tím i na atraktivitě. Osobně pro příští rok doporučuji Kounov navštívit.

Závod byl zcela v režii Petra Pilnáčka (HSK Cycling Team), kterého jeho jediný pronásledovatel Ondra Ptáček (sobotkasport.cz) nedokázal přinutit k nějakému většímu úsilí. Pilnáček tak připadal přihlížejícím jako že jede jen na výlet.

Z našeho týmu nebyla účast rovněž nejpočetnější, navíc Pavel Řízek s Jirkou Dvořákem bojovali jen mezi sebou a nikoliv s ostatními soupeři. Týmové barvy tak byly vidět pouze díky Vláďovi Bolehovskému a Honzovi Stuchlíkovi.
Matador Vláďa si celý závod vozil za sebou Jirku Elicha (Apache Loko Trutnov), kterého zkušeně zdolal v těsném spurtu až v souboji "na lokty".
Pro Honzu to naopak byly další získané závodní zkušenosti, bohužel s ne zcela dobrým koncem. Honza výborně odstartoval, ze zadní pozice na startu se prodral dopředu a vytvořil si slibný náskok před svými soupeři z rodiny Hojkových. Chybou při přejezdu kořenů o něj ovšem přišel a navíc v závěru stoupání nestačil na těžký převod ve stoje lámající Štěpánku, která mu odskočila na cca 50 m. V následném sjezdu si Honza Štěpánku docvakl, předjet před poslední technickou pasáží se mu ji však nepodařilo. Radil jsem mu, ať si počká na cílový spurt. Honza to ovšem zkusil dříve, ale protože si nepamatoval úplně přesně trať, tak byl v další zatáčce moc rychlý, vyjel z trati a musel zastavit. Štěpánka si tak mohla v poklidu dojet pro vítězství, na Honzu zbylo druhé místo. Získal ale cenné zkušenosti do dalších závodů.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp14/dp1407.pdf

 
Fotky
http://berib.rajce.idnes.cz/MTB_Kounov_22.6.2014/

 
Video
odkaz

Výsledky team