18.06.2014 - časovka Mohelnice - Maletín

report od Verči Kolafové
Počet přístupů : 372 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 20.06.2014
 
Ve středu jsem se s taťkou vydala do Mohelnice na časovku do vrchu. Cesta nám trvala něco přes hodinku a půl a do Mohelnice jsme dorazili s hodinovým předstihem, který jsem využila na projetí tratě. Po malém občerstvení v kempu jsem se šla přestrojit do týmového dresu a vyrazila se přihlásit. Půl hodinky před startem přijela konkurence v růžovém. Vysoká blonďatá paní s neuvěřitelně namakanýma nohama a nabušenou karbonovou károu! Musím se přiznat, že mě to rozhodilo a na start jsem se postavila poněkud nervózní, ale vzhledem k tomu, že jsme startovaly jenom dvě, bedna byla jistá.

„START!“ s číslem 15 jsem vypálila, jak nejrychleji to šlo. Foukal nám nepříjemný protivítr. Až do Křemačova byla trať příjemná a moje nohy dokázaly točit v průměru okolo 31km/h a podařilo se mi dokonce předjet borce, který startoval přede mnou. Z Řepové už to tak fajn nebylo, čekalo nás už jenom stoupání. Nejhorší kopec v Krchlebech jsem vyjela jako nic a to nejhorší, alespoň pro mě, mě teprve čekalo. Mírné stoupání do Javoří mi dělalo největší problém a tam jsem dost ztratila, ale pak jsem za zatáčkou (2 km do cíle) uviděla dalšího borce a to mě znovu dostalo do hry. Zahlédla jsem taťku, který stál posledních 400 metrů před cílem a za hlasitého povzbuzení jsem došpurtila do cíle s pocitem, že víc už jsem ze sebe vymáčknout nemohla.

Po hodině a půl čekání na vyhlášení jsem byla nervóznější ještě víc, než před startem, protože moje soupeřka působila dost sebejistě a suverénně. Smířila jsem se s tím, že budu druhá.
„Na prvním místě v kategorii dívky, ženy, se s časem 0:28:15 umístila Veronika Kolafová!“
Cože? Já? Těžko říct, kdo byl v té chvíli překvapenější, jestli já, nebo moje blonďatá soupeřka, ale to nebylo důležitý! :)
Byla to nová zkušenost, cizí prostředí a neznámí kolegové, od kterých nevíte, co čekat.
 
Výsledky team