15.06.2014 - Silniční závod - Kadeřnictví Jana Hájková

Dobrušský pohár
Počet přístupů : 343 - Zadal : - Dne : 17.06.2014
 
První půlku letošního ročníku Dobrušského poháru uzavřel netypický závod s hromadným startem na 22 km. V druhé vlně závodu bylo alespoň ze začátku sympatické počínání mladých závodníků, kteří se snažili celý závod rozjet a nás veterány rozhýbat. Já sám jsem byl přesvědčen, že nás přijede velká skupina až do Deštného. Díky kategorii kadeti tomu však tak nebylo a již ve stoupání na Plasnici zůstali vpředu tři veteráni plus David Novák z kategorie kadeti. Ten byl také v naší skupině nejaktivnější. K jeho smůle mu však v Deštném u sjezdovek spadl řetěz. V tu chvíli jsme zůstali vepředu pouze tři - Petr Novák, já a nám méně známý, ale výborný vrchař Petr Holub z Trutnova. Ten nám v průběhu závěrečného stoupání několikrát nastoupil a celý kopec tak velmi znepříjemnil. Naštěstí se mi ho asi 500 m před vrcholem podařilo dojet a v závěrečném spurtu udolat.

V mladších kategoriích se velmi dobře umístili Honzíkové Maryška a Stuchlík, kteří obsadili 2. a 1. místo. V kategorii veteráni II si pro vítězství dojel náš Láďa Boleha.



report od Řízečka :

Zavítal jsem 15.6.2014 na hromadný závod Dobruška - Masaryčka. Nebylo teplo ani zima, ale foukal nepříjemný boční vítr. V 10 hodin zaslechlo 76 jezdců start. Z počátku se jelo zlehka a já se držel v balíku . Po průjezdu vesnicí Provoz se balík natáhl a rozdělil se na dva, kde jsem se držel nadále druhého balíku. V Bačetíně jsme 2 odpadli z balíku a pokračovali navzdor bočního větru dál společně. Nad Kounovem jsme měli balík na dohled a doufal jsem že ve sjezdu jej docvaknem. Kolega si ale raději počkal. Nechal mě jet samotného, což jsem později ve stoupání z Kounova na Plasnice zjistil, když mě společně dojel ve skup. veteránu dál jsem pokračoval až skoro na konec stoupání nad Deštné. Tam jsem si vystoupil, jelikož se jejich tempo čím dál víc zrychlovalo. Přes celou Deštnou jsem jel sám navzdor nepříjemnému větru. Před stoupáním na Masaryčku jsem si říka,l že je to má smrt jelikož Masaryčku miluji asi jako rozkvetlé pole olejky. V první zatáčce mě předjížděl Papa Maryška "pojď máme to najeté" což mě nakoplo a já zabral. Celé stoupáníjsem byl povzbuzován ze strany mé rodiny, která se potila v autě skoro stejně jako já na kole :D Projel jsem cílem v čase 1:03:43

 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp14/dp1406.pdf

 
Fotky
http://triclub.dobruska.cz/?page_id=23&album=11&gallery=211

Výsledky team
1.Stuchlík Jan0:15:29
2.Maryška Jan0:21:03
8.Mádle Miroslav0:51:03
1.Hauf Jan0:51:55
1.Bolehovský Vladimír0:58:24
8.Maryška Josef0:59:24
17Řízek Pavel1:03:43
2.Kolafová Veronika1:08:03