24.05.2014 - Silniční časovka KREDO Solnice : Kvasiny - Luisino 2014

výsledky, report, foto
Počet přístupů : 332 - Zadal : Dvořák Jiří - Dne : 26.05.2014
 
Traťový rekord odolal.


V sobotu 24.5.2014 uspořádal tým STALAK DeVOSS ve spolupráci s TRI CLUBEM Dobruška 5. díl cyklistického Dobrušského poháru, kterým byla „Silniční časovka – KREDO Solnice“. Trasa závodu měří 19 km a vede z Kvasin přes Skuhrov nad Bělou a Deštné v Orlických horách na Luisino údolí. Cyklisté na ní nastoupají 520 výškových metrů. Respekt budí zejména závěrečné stoupání, na které musíte mít našetřeno dostatek sil.

O tom, že "Luisa" je mezi cyklisty populární, svědčí účast závodníků. Těch se i přes deštivé ráno postavilo na start 83. Výzvou jim byla možnost popasovat se s soupeři a současně i pokusit se překonat svůj výkon z předchozích let. Ve startovním poli bylo i 10 žáků a žákyň, kteří měli svoji trať zkrácenou tak, aby odpovídala jejich věku. Mladší žáci měli cíl v Klečkově, ti starší pak na křižovatce "Tři lotři" (odbočka na Uhřínov). Na startu opět nechyběla výprava oddílu SKI Skuhrov, a to v rámci zpestření svého tréninku.

Do cíle nejrychleji "vylétl" Petr Liebich (SK Žamberk Tesuti Sport), který druhého v absolutním pořadí Romana Palgutu (CYKLO TONY) předstihl o více než minutu. Liebich přesto zaostal za traťovým rekordem (37:29), který drží od loňského roku Lukáš Čáp (HSK CYCLING TEAM), téměř o půl minuty.

Slušná konkurence se letos sešla i mezi závodnicemi. Vycházející hvězdička Monika Simonová (Cyklotrénink) jednoznačně porazila stálici Ilonu Bublovou (Rockmachine Cyklomax). Časem 41:53 zaujal i vítězný kadet (ročník 1998) David Novák (SK Donocykl Vysoké Mýto). Neztratili se ani závodníci pořádajícího týmu Stalak DeVOSS: Jan Stuchlík, Veronika Kolafová a Jan Hauf ve svých kategoriích zvítězili, na medailová umístění dosáhli i Vladimír Bolehovský a Jan Hauf ml. Pokud jsou mezi čtenáři tací, kteří si na účast v závodě zatím netroufají, ale zároveň by se s výkony závodníků chtěli alespoň neoficiálně poměřit, tak start časovky je v Kvasinách před hasičskou zbrojnicí a cíl pak na okraji osady Luisino údolí (křižovatka s lesní cestou při výjezdu z lesa), oboje vyznačeno bílou čárou.
 
Výsledky celkové
http://stalak-devoss.cz/2014/05_24-luisino/dp1405m.pdf

 
Fotky
http://berib.rajce.idnes.cz/Casovka_,_Kvasiny_-_Lujzino_udoli

Výsledky team