31.08.2013 - Okolo Králík

závod Moravského poháru
Počet přístupů : 432 - Zadal : - Dne : 03.09.2013
 
S vidinou posledního silničního závodu sezóny jsem měl ještě chuť si naposledy bezstarostně a bez jakýchkoliv obav o výsledek či cokoliv jiného zazávodit. Touto pro mě zřejmě poslední možností byly Králické okruhy v rámci seriálu závodů Moravského poháru. Proto jsem si v pátek vyleštil a připravil svého mazlíka (zn. Fondriest) a v sobotu dopoledne hodinu a půl před startem jsem se vydal k prezentaci závodu. Snad poprvé v sezóně jsem neměl předstartovní trému, ani když jsem dojel na místo startu a dozvěděl jsem se, že budeme odstartováni s „mladými“.
Prvních několik málo kilometrů se jelo opravdu krásně, tak jak jsem si asi tak představoval. Po příjezdu pod první kopec mně humor opustil, neboť se čela skupiny ujal především Honza Svoboda (Yogi Ostrava, ovšem z Jablonného nad Orlicí). V tu chvíli mě napadala myšlenka, že i já bych se někdy chtěl dočkat takového stavu, kdy budu všechny své soupeře s úsměvem na tváři „drtit“, jak tomu bylo v tomto případě. Jak mi ale napovídá manželka, toho už se asi ve svém věku nedočkám :-). A tak se mé počínání zúžilo na co nejdelší udržení se v čelní skupině. V závěru prvního stoupání na mně velmi dobře známý kopec Adam si kupředu vyrazil již zmiňovaný Honza ještě s jedním dalším cyklistou. Nás ve druhém sledu a s rozumnější jízdou z kopce zůstalo asi 8, z toho 2 ve veteránské kategorii. Toto stoupání jsme po absolvování okruhu v okolí vyjeli ještě jednou a pak zamířili směr Horní Lipka k cíli. Závěrečné stoupání mělo místy 13 % a já věděl, že zde si všichni pojedeme „za své“. Hned v úvodu stoupání můj soupeř z kategorie Pavel Petr všem naznačil, kdo je na tom nejlépe se silami, a vyrazil vstříc 1. místu v kategorii a 3. místu celkově. Já díky mé posezónní (ne)vytrvalosti jsem si v tu chvíli v klidu přehodil na lehčí převod a díval se soupeři na záda a na to, jak se mi rychle vzdaluje.
I tak se mi závod velmi líbil mimo jiné i proto, že v cíli byl krásný výhled na pohoří Kralického Sněžníku a lyžařské středisko Dolní Morava.
 
Výsledky celkové
http://www.sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=16&cislo=151&nazev=Králíky

 
Fotky
https://plus.google.com/u/0/photos/102821238409779512854/albums

Výsledky team
2.Hauf Jan2:03:09