18.05.2013 - SPORT BÁRT BIKEMARATHON

Bike marathon
Počet přístupů : 391 - Zadal : - Dne : 19.05.2013
 
Po zařazení ústeckého Bike marathonu do týmového kalendáře jsme se s Honzíkem (starší syn) rozhodli, že já již potřetí a Honza v premiéře absolvujeme tyto tratě. Trasa v nejbližším místě vede asi 7 km od domova, a tak není problém si ji v klidu projet dopředu. Toto jsem chtěl hlavně kvůli Honzovi, který by zde lehce mohl zabloudit. Jak jsem již psal, trať jsme si projeli a hlavně Honza se těšil na sobotní ráno.
Ráno o půl sedmé (jak už se starým lidem stává) jsem nemohl dospat, a tak jsem se šel ujistit, zda se nezměnilo něco na optimální předpovědi počasí. Pohled z okna nekopíroval den starou předpověď, ale alespoň nepršelo. Déšť mi totiž vadí při sportu nejvíce, a obzvlášť na horských kolech, takže jsem znovu ulehl a užíval si ranní pohody. Asi po čtvrt hodině se mi zdálo, že někdo z dětí je již vzhůru, protože jsem slyšel tekoucí vodu. Nebyla to však voda v koupelně, ale velký „slejvák“ venku. Kdyby již nebylo zaplacené startovné a nebylo by mi líto týmových peněz, určitě bych vydržel v posteli podstatně déle a na závod nejel. Trať nebyla ani před tímto lijákem proschlá a vzhledem k našemu technickému umu se dalo předpokládat, že já i syn se můžeme lehce podívat zblízka na zem. Proto ani manželka nebyla našemu startu příliš nakloněná.
Přes to všechno jsme s Honzou do Ústí odjeli, postavili se hned vedle Klapína a z druhé strany vedle kluků Kulhavých. Rychle jsme se zaprezentovali, udělil jsem poslední rady synovi a hurá fandit na start tratě 22 km, kterou absolvoval Honza a startoval o půl hodiny dříve.
Téměř hned na to jsme se postavili na start my (trať 55 km). Vyslechl jsem si rozhovor největších favoritů (Skalický, Čáp, Šťastný, …), kteří se ujišťovali, jak alespoň začátek pojedou volně. Hned po startu jsem se však musel smát významu slova VOLNĚ. Pozdější vítěz závodu Pavel Skalický se mi v cíli svěřil, že po úvodním 4 kilometrovém stoupání byl zralý slézt z kola.
Celý závod se mi jel vcelku dobře a dobrý pocit umocňoval fakt, že jednoho z velkých soupeřů Petra Nováka jsem měl v nedohlednu za sebou. Nic na tom nezměnil ani fakt, že v posledním velkém stoupání v Třebovských stěnách se mi do šaltru dostal klacek, ohnul jsem si ho a špatně mi kolo řadilo. To už jsem si říkal, že to i na dva převody musím úspěšně dojet. Po ještě jednom krátkém stoupání už bylo vidět do cílového místa. Zbývalo sjet kousek z kopce, kousek po asfaltu a v pořádku budu zase v cíli. Při nájezdu na asfalt jsem však cítil, že něco není v pořádku, a zadní kolo bylo prázdné. V tu chvíli mi bliklo hlavou, co bude rychlejší, zda vyměnit duši nebo se pokusit dojet po prázdném a zbytek doběhnout. Zvítězila druhá varianta, ale tempo se rapidně zpomalilo a asi kilometr před cílem mě předjel i zmiňovaný soupeř Novák. Nakonec to i tak dalo na 3. místo.
 
Výsledky celkové
http://www.sport-base.cz/v13.html

 
Fotky
http://bikemarathon.cz/foto/

Výsledky team
2.Hauf Honzík1:02:28
7.Klapal Martin2:15:03
3.Hauf Jan2:17:17
10.Kulhavý Tomáš2:19:07