28.09.2012 - Žacléřská 70

6.ročník závodu tříčlenných hlídek
Počet přístupů : 434 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 02.10.2012
 
Na Svatého Václava se v Žacléři konal 6.ročník MTB závodu tříčlenných družstev "Žacléřská 70". Tým Stalak DeVOSS letos postavil pouze dva týmy, a to (i díky zranění řady členů) ještě s obtížemi. Je to škoda - závod má perfektní organizaci a díky svému formátu i jedinečnou atmosféru.

Na "krátké" 48 km trati startoval tým ve složení Tomáš Kulhavý, Martin Klapal a (host) Ondra Ptáček. "Mladí" potvrdili papírové předpoklady (startovní listina byla oproti minulému roku značně prořídlá) a svoji kategorii s velkým náskokem (téměř 18 minut) vyhráli.

Na "dlouhé" v kategorii M-120 (součet věku družstva nad 120 let) jsme měli tým ve složení Pepa Maryška, Petr Stuchlík a Pepa Heřman. Pepa Heřman, který si svoji nominaci do družstva vysloužil svými srpnovými výkony, do závodu nastupoval oslaben po léčbě antibiotiky a s tréninkovým mankem, což se na jeho výkonu značně projevilo. Pepa si na trati prožil svoje soukromé peklo, zvýrazněné navíc odpovědností za výsledek celého týmu. Zbytek týmu si naopak (oproti svým minulým startům) závod vcelku užíval, ale Pepovi mimo morální podpory pomoci nemohl.
 
Výsledky celkové
http://www.sportchallenge.cz/cz/extra12/z70mtb/vysledky

 
Fotky
http://zaclerska70mtb.rajce.idnes.cz/Zaclerska_70_MTB_2012/

Výsledky team