24.06.2012 - Okruhy v okolí Kounova

XC MTB
Počet přístupů : 379 - Zadal : - Dne : 04.07.2012
 
MTB Kounov 7. závodem vstoupil letošní Dobrušský pohár do své druhé poloviny, a to závodem horských kol v Kounově. Po sobotním těžkém a dlouhém závodě Kelly´s Rampušák jsem si říkal, že není co zkazit a ztratit, a tak jsem se na start postavil spolu s mnoha závodníky z našeho týmu i já. Náš tým měl zastoupení téměř ve všech kategoriích včetně té nejmladší žákovské. Hned po startu jsem si chtěl zajistit dobrou výchozí pozici a ujal jsem se vedení, ale ne na dlouho. V prvním dlouhém stoupání mě předjel nejdříve Milan Holeček a vzápětí i týmový kolega Petr Stuchlík. V tu chvíli jsem si uvědomil, že po sobotních 140 km mě síly budou přece jenom chybět. V průběhu druhého a třetího kola jsem se alespoň trochu dostal do tempa a své soupeře znovu dorazil. V závěrečném stoupání jsem z posledních sil nastoupil Milanu Holečkovi a dojel do cíle na prvním místě. Za zmínku stojí minimálně i výkon nejmladších závodníků, kteří absolvovali trať v délce 2 okruhů, což je 10 km. Myslím si, že profilem a poměrně vysokou teplotou se pro ně jednalo o velmi těžký závod.

očima Pavla Řízka :
Kounovské okruhy Nedělní slunce nám otevřelo krásný den a posvítilo si na kounovskou trat po předchozích deštivých dnech.
Na start se postavilo 67 jezdců, po startu se balík natáhl a já jsem vše jistil ze zadních pozic. Po prvním sjezdu a přejezdu lávky jsem před sebou zahledl Jirku Dvořáka a řekl jsem si, že by jsem ho mohl docvaknout, po vjezdu do lesa se mi trochu vzdalil a přez kořeny přeletl jako by tam žádné nebyli po výjezdu z lesa a v travnatem stoupání jsem ho docvakl cca na 2m ale při mé smůle mi spadl při řazení řetěz.
Při stoupání po kamenité cestě jsem doufal, že ho opět dojedu a závod bude lehčí. Což se mi ale v prvním kole nepodařilo. V druhém kole po prujezdu lesem a sjezdu k lávce jsem na štěrkovité cestě o5 zahledl Jirku. Toho jsem dojížděl celý závod jen při stoupání ale nikdy se mi nepodařilo nebo spíš neměl jsem sílu ho dojet vic jak na 10m a při sjezdech jsem na něho ztrácel.
Ve třetím kole při stíhání Jirky ve stoupání míjím malou holčičku z V6, která brečí, přibrzdím a říkám "jsi v pořádku?" a její odpověd mou TF vyhnala hluboko nahoru "ONI MI UJELI" a tak jsem ji ujistil že mě také a stíhal jsem dál .
V 5 kole jsme si asi oba uvědomovali, že jsme poslední jezdci na trati v naší kategorii, že si to užijem a budem bojovat o své pozice. o5 jsem Jiřího dojel cca na 10m v dlouhém, nekonečném stoupání na polní cestě. V posledních 50-ti metrech stoupání jsem chtěl nastoupit, ale marně. Jiří už má přeci jen nějakou tu zkušenost oproti mě a tak si byl jistý, že mi ujede při sjezdu dolu k lesu. Snažil jsem se ho stíhat, ale stále mi ukazoval jen záda. Po prujezdu lesíkem na louku jsem už věděl, že výsledek je jasný. To by Jirka musel udělat chybu. Já jsem doufal jen v to, že chybu neudělám já a nerozmáznu se někde před cílem .
Mohu říci že mi Jirka dal 8 vteřin a to mu nezapomenu stejně jako nezapomenu na tento závod který jsem si díky jemu užil a budu vzpomínat
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp12/dp1207.pdf

 
Fotky
http://triclub.dobruska.cz/?page_id=2015&album=9&gallery=149

Výsledky team
5.Kulhavý Tomáš1:03:55
13.Dvořák Jiří1:25:29
14.Řízek Pavel1:25:37
3.Hauf Honzík35:13
5.Maryška Jan41:29
1.Hauf Jan54:02
3Stuchlík Petr56:21
1.Pučan Břetislav56:22