10.06.2012 - Silniční časovka - Restaurace U Zvonečku Kvasiny

6.závod Dobrušského poháru
Počet přístupů : 321 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 11.06.2012
 
V neděli 10.6.2012 uspořádal tým STALAK DeVOSS ve spolupráci s TRI CLUBEM Dobruška 6. díl cyklistického Dobrušského poháru, kterým byla „Silniční časovka – Restaurace U Zvonečku Kvasiny“. Trasa závodu měřila 19 km, přičemž start a celé zázemí bylo umístěno do kvasinské restaurace U Zvonečku, cíl pak byl na Luisině údolí.

Na rozdíl od loňského „památného“ závodu, který se konal v chladu a za vytrvalého silného deště, se letošní ročník konal za optimálních podmínek. Slunečné počasí, teplota kolem 20 stupňů, vítr pouze slabý – to je přesně to, po čem závodící cyklisté touží. A i proto se jich na start časovky postavilo 86, včetně 12 žáčků (kteří jeli „pouze“ do Deštného k Orlici). Za zmínku stojí i účast juniorské části běžeckého oddílu SKI Skuhrov, na horských kolech, a to v rámci zpestření svých tréninků.

Optimální podmínky se kladně podepsaly na dosahovaných cílových časech. Řada závodníků si vylepšila svá osobní traťová maxima. Málem dokonce padl i traťový rekord z roku 2009 Martina Splítka – 37 minut a 50 vteřin, když nejrychlejší závodník dne, Petr Pilnáček (HSK Cycling Team) za tímto časem zaostal pouze o 5 vteřin !

Pokud jsou mezi čtenáři tací, kteří by se chtěli s tímto výkonem alespoň neoficiálně poměřit, tak start časovky je v Kvasinách před hasičskou zbrojnicí a cíl pak na okraji osady Luisino údolí (křižovatka s lesní cestou při výjezdu z lesa), oboje vyznačeno bílou čárou.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp12/dp1206.pdf

 
Fotky
http://triclub.dobruska.cz/?page_id=23&album=9&gallery=148

Výsledky team