13.05.2012 - Časovka Ledce

report naší posily Tomáše Kulhavého z Dobrušského poháru
Počet přístupů : 414 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 16.05.2012
 
Časovka v Ledcích bylo mé první seznámení se silničářskou konkurencí v Dobrušském poháru. Úmysl byl pořádně se na konkurenci připravit jak fyzicky, tak materiálově. Následovalo pár telefonátů a časovkářská koza byla doma - už jen chyběla kapka a disk, to se mi už nepodařilo sehnat.

Při projíždění trati časovky jsem se nemohl na kozu srovnat, nejspíš to bylo tím, že jsem v minulé sezóně nejel rovinatou časovku. Trať byla v celku pěkná, jen se mi nelíbil kopec po poslední odbočce. Nejdřív startoval Haufík, já se mezi tím rozjížděl. Po absolvování trati jsem na Haufikoj vyzvídal, jaký to bylo a jak fouká. Bylo mi řečeno že prý fouká pořád proti, beztak si dělal srandu. Po té následovala příprava na start. Na startu rozmýšlím, jak jet, jestli hned od startu, nebo postupně zvyšovat tempo. Po třech kilometrech na trati dojíždím startujícího přede mnou a přemýšlím, jestli jsem tempo nějak moc nepřehnal, no nic - pokračuju dál v nastoleném tempu. Pokouším se ještě zrychlovat, ale moc to nejde, tak alespoň nezpomalit. Blíží se poslední odbočka a kopec, dávám do toho téměř všechno, předjíždím mladýho Haufika s doprovodem. Pak následuje sjezd, tam zatáčka. Přemýšlím, jestli brzdit, či nikoliv. Je to dobrý, projel jsem bez problémů. Následuje krátká rovinka a znovu do mírného kopce, za ním následuje sjezd a cíl. Dávám do toho poslední mé síly, co mi zbývají. Je to dobrý, mám to za sebou.

Stačilo to na třetí místo v mé premiérové časovce na Dobrušském poháru. Hodnotím výsledek jako dobrý, ale je ještě kde se zlepšovat.
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp12/dp1203.pdf

Výsledky team
6.Hauf Jan0:22:47
6.Hauf Honzík0:32:18