29.10.2011 - Cyklokros Polička

9. závod ČP Masters
Počet přístupů : 401 - Zadal : - Dne : 29.10.2011
 
V pořadí devátý závod ČP Masters se jel v sobotu 29. 10. v Poličce. Pořadatelé připravili tradičně velmi vyváženou trať, kde si na své mohli přijít snad všichni, tempaři, vrchaři i technici. Vynechána byla obávaná sjezdovka a navíc to byla moje první zkušenost na této trati bez nánosů bahna. Díky celkem příjemným teplotám v posledních dnech bylo bláto, které se vyskytovalo jen v některých místech, velmi husté.

Na seznámení s tratí volím tradičně plášťová kola a až na ostré rozjetí galusky, abych poznal jejich limity v daných podmínkách. Nakonec skočím na válce a zahřeji se na provozní teplotu. Start je v areálu fotbalového stadionu, který obkružuje škvárová dráha. Ta pro mne byla v minulosti problém, kolo v náklonu plave a čím víc šlapete, tím víc vám ujíždí zadek. S jakou radostí shledávám, že dráha zarostlá travou :) Aby pořadatelé vykompenzovali zkrácení tratě o sjezdovku, natáhli pár kliček v prostoru startu.

Jede se na sedm okruhů pro kategorii M30. Start a nakopnutí pedálu se mi vcelku daří, včerejší trénink našlapávání, naskakování a seskakování je znát. Do terénu jedu za Alešem, kterého vzápětí předjíždím. V jedné zatáčce však přícházím o zadní kolo, defekt galusky, což je mrzuté. Naštěstí depo je na dohled. I tak zabere přehození zadního kola cenné desítky vteřin. Navíc plášť nedosahuje kvalit galusky. Loučím se s představou jízdy poblíž Petra Váni a musím zabrat, abych sjel ztrátu. Sbírám závodníky jednoho po druhém, zadní kolo hůř drží a kope do zadku. Nakonec se dostávám na ztracenou pozici, ale konkurence, s níž jsem ztratil kontakt, je v nedohlednu.

Takže taková časovka jednotlivců, závodění bez kontaktu. Ale užívám a vychutnávám si skvělou Poličskou trať, opravdu je to jedna z nejlepších, co jsem kdy vyzkoušel. Kolo jede dobře, řazení, brzdy, vše funguje jak má. Dokonce je příjemně teplo, s ohledem na roční dobu.

Překvapení na mě čeká v depu před cílem, kde dojedu Petra Váňu. Svlékl galusku z ráfku a měl pád, mění předek a do cíle jedeme spolu. Vcelku jsem si na tempařské finále věřil, ale na Petra to nestačilo. Má rychlejší nohy a do cíle vjíždí přede mnou. Myslím, že jsem závod dokončil na pátém místě.

Skvělý cyklokros, skvělý závod, vydařené počasí. Dosyta jsem si zazávodil a říkám si, že krosy jsou v tomto období, kdy bikeři i silničáři "spí", opravdu skvělá a nevšední zábava.
 
 
Fotky
http://martinkatera.rajce.idnes.cz/Cyklokros_Policka_29.10.2011

 
Video
odkaz

Výsledky team
5.Katera Martin0:48:40