09.10.2011 - Cyklokros Náměšť na Hané

4. závod ČP Masters
Počet přístupů : 386 - Zadal : - Dne : 10.10.2011
 
Hned druhý den po závodě v Lošticích se jel čtvrtý závod ČP Masters v Náměšti na Hané. Trať pro mě byla velká neznámá a v očekávání bylo bahno jako včera. Cestou autem padaly provazy vody, ale za Mohelničákem bylo najednou hezky. Zázrak. Po příjezdu a prezentaci honem vyndat kola a prohlédnout si trať. Ta byla naprosto odlišná od té včerejší. Jelo se po lukách, všude drny a kolo neposlušně skákalo, narážejíc řidítky do rukou a sedlem do pozadí. Perličkou byl na krosy celkem strmý sjezd, kde při rozjíždění lehl nejeden borec. Okruh celkem krátký, kolem 1500 metrů, ale výživný.

Díky nerovnému povrchu bych na krosce uvítal odpruženou vidlici. Ano, je to v krosech rouhání, když se volá po odpružení. Galusky upouštím tak, že při rozjíždění na válcích jedu skoro po ráfcích.

Po poledni startuje velká masa lidí ve složení Elite, Masters A+B. Opravdu mela, není jednoduché prodrat se kupředu. Trať je skutečně náročná, dlouhý výběh po zmíněném sjezdu bere síly. Zkouším běžet s kolem na rameni i vedle sebe. Kolo po boku mi díky absenci schodů připadá lepší. Celý závod je tedy ve znamení vibrací od drnů, napadá mě, jak mohou závodnící s pákami Campagnolo řadit. Zlaté Dualy od Shimana. Kvásek je dnes pro změnu za mnou, ale jeho odstup je konstatní kolem 100m. Přede mnou jede Petr Váňa s náskokem 100m, stejným po celý závod. Cílem tedy projíždím čtvrtý a jsem rád že už je konec. Levou ruku necítím vůbec, zadek mám naklepaný jako řízek :)

Počasí naštěstí vydrželo, dokonce vysvitlo sluníčko. Kolo je po závodě téměř čisté. Zvláštní, oproti včera jsme jeli jen o 20km jižněji a podmínky byly přesně opačné. Rychlá roztřesená trať, kolo drželo jak přilepené a bylo možné jet agresivně. Štěstí s počasím při nás opravdu stálo, cestou domů projíždíme opět průtržemi mračen.
 
Výsledky celkové
http://www.acsvrbno.estranky.cz/file/1317/vysledky_namest_na_hane_-__elite-_jun-_m30_a_m40.xls

Výsledky team
4.Katera Martin0:41:50