08.10.2011 - Cyklokros Loštice

3. závod ČP Masters
Počet přístupů : 401 - Zadal : - Dne : 10.10.2011
 
Druhý říjnový víkend pro mě znamenal začátek cyklokrosové sezóny. Počasí se po babím létě bohužel zkazilo a napjaté sledování předpovědi počasí a prohlížení radarové mapy srážek k tomuto podzimnímu závodění prostě patří.

V pořadí již třetí závod ČP masters se jel v Lošticích poblíž Mohelnice. Trať znám z loňska. Letos však není tak hezké počasí a před startem kategorií Masters se po ní přehnala kategorie Elite (v rámci Toi Toi Cupu) společně s vydatnými dešťovými přeháňkami. Dalo se tedy tušit, že hlavní problém bude mazlavé bahýnko a ve výhodě budou technicky vyspělí jezdci, pak ti co dobře obují a podhustí anebo běžci :) Mě se týkalo jen dobré obutí, podhuštění a běh přes nejhorší úseky :)

Start byl až v 15:30. Už v zaváděcím kole přede mnou lehli dva borci a já se jen těsně vyhnul pádu. Zbytek závodu byl už tak nějak v pohodě. Zní to možná divně, ale trať mi přišla celkem pohodlná. Na blátě bylo měkko, žádné otřesy do řidítek. Je třeba jet těžké převody, aby kolo nehrabalo, zatáčky pomalu, aby se nespadlo, na rovinkách nastupovat. Prostě klasický blátivý cyklokros. Celý závod jsem dotahoval našeho bývalého reprezentanta Kvasničku přezdívaného Kvásek. Vloni jsme jezdili spolu, letos Kvásek těžil z technického umu, který vypilovala léta. Příklad. Během blátivého 120m sjezdu mi odjel o 20-30 metrů. Prostě jsem měl tu čest sledovat jízdu pana mistra.

Závod jsem dokončil na třetím místě a mohl si tak poprvé v cyklokrosu vychutnat pocit stát na bedně. Se závodem i s tratí jsem byl spokojen, kolo také jelo dobře, jen dostalo trochu zabrat a následná očista zabrala více času než samotný závod. Jó mít tak mechanika :)
 
Výsledky celkové
http://www.acsvrbno.estranky.cz/clanky/cp-masters/a-vysledky-lostice.html

 
Fotky
http://martinkatera.rajce.net/Cyklokros_Lostice_8.10.2011

Výsledky team
3.Katera Martin0:46:48