23.08.2011 - Nutrend Hradecký Pohár

11. závod
Počet přístupů : 375 - Zadal : - Dne : 24.08.2011
 
Nutrend Hradecký pohár pokračoval již tradičně v úterní podvečer. Po nejchladnějším létě za posledních 20 let si s námi počasí trochu zahrálo a připravilo vskutku tropické teploty. Rtuť teploměru se vyšplhala nad 30 st.C.

V lese u obležené pláže rybníku Biřička bylo o pár stupňů přijatelněji. Ale pot se z nás jen řinul a to jak při rozjíždění, tak při čekání na startu. Tam se působením mnoha plicních sklípků snad ještě více zvýšila vlhkost vzduchu a závodníkům se mlžily brýle. Zvolil jsem pro tento závod své cyklokrosové kolo z důvodu přípravy na podzimní závody. Trochu jsem o této volbě pochyboval, navíc moje nohy byly vysílené po nedělním vytrvaleckém tréninku.

Po šesté hodině dal Jirka Míl pokyn ke startu a všichni vyrazili vpřed. Na krosce mě první stoupání stálo méně sil, tak jsem se dostal po zaváhání při rozjezdu na celkem solidní pozici vpředu. Největší obavu jsem měl ze sjezdů a zatáček, pak z kořenové pasáže v "dolíku". Naštěstí se mi podařilo udržet v těchto úsecích tempo s bikery. Za mnou se vytvořil pěkný "vláček", který postupně ztrácel vagonky. Vedro bylo úmorné, ale bylo to těžké pro včechny, což bylo fér. Do posledních okruhů za mnou jeli Miloš Janků a Luboš Maroušek. Jel jsem celou dobu špici, Miloš v písčitém výjezdu zavadil pedálem o kořen a vycvakl. Vytvořenou "díru" pak již nedojel. Obavy ve mně vzbuzoval Luboš a jeho taktika ježdění, kterou jsem minule kritizoval. Ale dnes mě ubezpečil, že špurtovat nebude, ať jsem klidný. Tak mi nedělalo problém se vydat ze všech sil až do cíle. Luboš své slovo dodržel. V cíli mrknu na tepák a je na něm číslo 200, průměr byl pak 186 a stopky se zastavily na mém osobním traťovém rekordu 0:42:10. Kroska je na této trati skutečně rychlejší.

Byla to moje poslední účast na letošním Nutrend HP, za dva týdny mě čekají pracovní povinnosti. Celý seriál hodnotím kladně, příští rok se určitě zúčastním znovu.
 
Výsledky celkové
budou doplněny

 
Fotky
http://miveta.rajce.idnes.cz/Hradecky_pohar_cislo_11._23.srpna_2011

Výsledky team