07.08.2011 - Silniční časovka - CSS Cyklosport Sobotka

10. závod Dobrušského poháru
Počet přístupů : 348 - Zadal : Stuchlík Petr - Dne : 08.08.2011
 
V neděli 7.8.2011 se konal 10. závod cyklistického Dobrušského poháru – Silniční časovka CCS Cyklosport Sobotka. Zatímco v minulých letech se na kultovní, oblíbené i obávané trati Dobruška-Bačetín-Kounov-Deštné-Šerlich o délce 22 km s převýšením téměř 800 m konal hromadný závod, letos se premiérově jednalo o časovku jednotlivců. Touto změnou došlo k dalšímu ztížení závodu, o čemž svědčí dosahované časy závodníků. Zatímco při hromadných závodech se časy vítězů pohybovaly kolem 48 minut, časy nejlepších při časovce nepokořily hranici 50 minut! Trať je svým profilem natolik specifická, že není typická ani pro časovkářské speciály, ani pro lehká silniční kola. S dilematem, na čem startovat, se po svém vypořádal Jirka Balcar (TriClub Dobruška), který (jako jediný) odstartoval na časovkářském speciálu s diskovým kolem, aby na počátku stoupání na Šerlich přesedlal na lehký vrchařský speciál. Že pouze o technice závod nebyl, svědčí jeho umístění až na 6. místě v jeho kategorii.

Absolutním vítězem časovky se stal vítěz kategorie MUŽI David Krause (CYKLOSERVIS Petr). Závodníci rychnovského týmu STALAK DeVOSS tentokrát (na rozdíl od všech předešlých časovek) absolutní vítězství nezískali, přesto se radovali z vítězství v kategoriích MASTERS (Martin Katera), VETERÁNI I (Petr Stuchlík), VETERÁNI II (Vladimír Bolehovský) i VETERÁNI III (Karel Jiskra).

V průběžném celkovém pořadí poháru máme po 10 z 12 závodů na "pódiu" (5 nejlepších v kategorii) Michala Čemana (JUNIOŘI), Martina Kateru (MASTERS), Honzu Haufa a Petra Stuchlíka (Veteráni I), Vladimíra Bolehovského a Pavla Tobišku (Veteráni II), Břéťu Pučana, Oldu Derunova a Karla Jiskru (Veteráni III).
 
Výsledky celkové
http://triclub.dobruska.cz/upload/dobrusky_pohar/dp11/dp1110.pdf

 
Fotky
http://martinlorenc.rajce.idnes.cz/DP_Dobruska_-_Masarycka

Výsledky team
1.Stuchlík Petr0:53:25
15.Dvořák Jiří0:58:48