12.07.2011 - Nutrend Hradecký pohár

8. závod
Počet přístupů : 382 - Zadal : - Dne : 14.07.2011
 
Nutrend Hradecký pohár pokračoval dne 12.7. v pořadí již osmým závodem. Lesy v okolí Hradce Králové o víkendu zkropil déšť, tak byla šance, že by se nemuselo tak prášit. Rovněž teplota vzduchu byla na přijatelých 22st.C.

Tesně před závodem obouvám svou devětadvacítku do nových pneumatik Racing Ralph širokých 2,25 palce. Nabízejí větší porci komfortu než štíhlé zubaté Continentaly Mountain King, ale také především lepší valivý odpor. Po projetí trati je zřejmé, že jsou jak úseky prašné, tak místečka s blátivými loužemi. Z nedělního XC v Kounově mě bolely nohy, hlavně rozjíždění před závodem nebylo příjemné.

Po šesté se odstartovalo a první kopeček na roztrhání či natažení balíku zabolel. Do tratě jsem vjížděl o něco více vzadu než obvykle. Po necelých dvou kilometrech se však špice závodu zcela zastavila, po trati šli dva koně a jeden z nich se zřejmě splašil. Tomáši Stunovi prokopl přední karbonový ráfek. Tím byl jeden z favoritů mimo hru a navíc s nepříjemnou škodou na materiálu. Nicméně tímto zdržením se mi podařilo docvaknout pár lidí. Nakonec jsme zůstali tři, společnost mi dělal Miloš Janků z kupkolo.cz a Luboš Maroušek z Bike Sportu HK. Miloš nakonec odpadl v průjezdu do třetího kola, zůstal jsem sám s Lubošem. Ten aktivitou nepřekypoval a dvě kola se mi vezl za zadkem. V průjezdu do pátého kola mi nastoupil a odjel, čímž mě velmi rozlobil. Takové manýry nesnáším z prostředí silničních závodů, bohužel na tak rychlých tratích se praktikují i v XC. Co mě však zamrzelo nejvíc byl fakt, že touto nespoluprací se k nám zezadu přibližoval tuším Radek Šatný a nebýt dlouhého spurtu do cíle z vypětím posledních sil, docvakl by mě.

Věřím, že na příštím závodě k tomuto již nedojde a že se na tempu budou bikeři podílet rovným dílem. Závěrem musím zmínit, že se mi podařilo zajet osobní rekord na trati "B" v čase 0:43:09

Závodu se opět zúčastnil za náš tým Martin Lorenc (31., 0:48:31) a Vláďa Bolehovský v kategorii masters (9., 0:38:27)
 
Výsledky celkové
http://www.hradeckypohar.cz/hp/vysledky/HradeckyPohar_2011-07-12_muzi.pdf

 
Fotky
http://miveta.rajce.idnes.cz/Hradecky_Pohar_cislo_8_12.cervence_2011/

Výsledky team